Zure exit voor Van Duijvenbode op Hungarian Darts Trophy

Dirk van Duijvenbode is zondagmiddag in de derde ronde van de Hungarian Darts Trophy uitgeschakeld. 'Aubergenius' kon zijn zes matchdarts niet verzilveren en verloor met 6-5 van Josh Rock.

Van Duijvenbode maakte in de beginfase van de wedstrijd een 2-0 achterstand goed en wist daarna met prima spel zijn eigen legs te houden. Na onder meer een 11-darter en twee 13-darters stond het 5-4 voor de voormalig World Grand Prix-finalist.

De Westlander kreeg vervolgens vijf kansen op de winst in de tiende leg, maar de beslissende dubbel bleef onbereikbaar. Rock hield zijn eigen leg en nadat Van Duijvenbode zijn zesde matchdart had gemist, wierp de Noord-Ier 126 via de bull uit om de winst voor de neus van Van Duijvenbode weg te kapen. 

Dat betekent dat de vier aanwezige TOTO Dart Kings-spelers nu allemaal klaar zijn in Boedapest. Volgende week komen Michael van Gerwen, Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode en Raymond van Barneveld in actie op de German Darts Open in Jena. Vincent van der Voort wist zich niet voor dat toernooi te plaatsen. 


Scroll to top