Vijf spelers van Team #TOTODartKings geplaatst voor EK Darts

Vijf spelers van Team #TOTODartKings hebben een startplek verworven op het EK Darts. Viervoudig EK-winnaar Michael van Gerwen is als derde geplaatst bij het toernooi in Dortmund dat van 26 tot en met 29 oktober plaatsvindt.

Het deelnemersveld bij het EK Darts bestaat uit de 32 beste spelers van de dertien Euro Tour-toernooien in 2023. Van Gerwen wist zelf één zo'n Euro Tour-toernooi op zijn naam te schrijven, terwijl Dirk van Duijvenbode tweemaal een finale verloor. 

De loting is opgezet volgens een bracket, waarbij de nummer 1 van de ranglijst het opneemt tegen de nummer 32, en zo verder. Nummer drie Van Gerwen is daardoor gekoppeld aan nummer 30, Madars Razma. Van Duijvenbode eindigde als zevende op de ranking en speelt daardoor tegen nummer 26 James Wade.

Raymond van Barneveld speelde negen van de dertien Euro Tour-toernooien en eindigde als 25ste op de ranking. Hierdoor gaat de vijfvoudig wereldkampioen het opnemen tegen wereldkampioen Michael Smith, die slechts als achtste eindigde. 

Danny Noppert besloot het Euro Tour-seizoen als nummer twaalf, en staat daardoor tegenover nummer 21 Andrew Gilding. Gian van Veen wist zijn debuutjaar op het Euro Tour-circuit knap als nummer 27 te besluiten. Dat levert hem een clash met nummer zes Damon Heta op in de eerste ronde van het EK Darts.


Team TOTO Dart Kings genomineerd voor SponsorRing

19 March 2024

De Stichting SponsorRingen heeft het dartteam TOTO Dart Kings opgenomen in de shortlist van deze prijs in de categorie sport. Op woensdag 5 juni wordt duidelijk of het team ook daadwerkelijk in de prijzen valt.

Scroll to top