Vierde titel voor Van Gerwen op Austrian Darts Open

Michael van Gerwen heeft de Austrian Darts Open op zijn naam geschreven. In de finale versloeg hij land- en teamgenoot Danny Noppert.

Vierde titel voor Van Gerwen op Austrian Darts Open

In de kwartfinale had Van Gerwen ook al Dirk van Duijvenbode (6-1) verslagen. Vervolgens rekende hij ook af met Stephen Bunting (7-5) voor een plek in de eindstrijd. Noppert zegevierde tegen onder meer Jonny Clayton (6-2), Joe Cullen (6-1) en Nathan Aspinall (7-2) om de finale te bereiken. Voor The Freeze was het zijn eerste Euro Tour-finale ooit.

Van Gerwen nam in de finale al snel een 3-0 voorsprong. De 33-jarige Brabander verzuimde echter 4-0 te maken en zag Noppert plots terugkeren tot 3-3. Tot 6-5 gingen de legs vervolgens met de darts mee. Noppert mocht de twaalfde leg beginnen en kreeg de kans om opnieuw gelijk te maken, maar zijn pijl op dubbel 16 ging mis. Van Gerwen raakte de dubbel 10 voor 7-5 en bemachtigde daarna de titel in Graz door een 14-darter te gooien in zijn eigen leg.

Het betekende alweer de 34ste Euro Tour-titel voor Van Gerwen. Eerder dit jaar pakte Mighty Mike ook de eindzege op de German Darts Championship. In 2013, 2017 en 2019 won Van Gerwen ook al de Austrian Darts Open.


Vijftal Dart Kings in actie op de European Darts Open

19 June 2024

Van 21 tot en met 23 juni vindt de European Darts Open plaats in het Duitse Leverkusen. Michael van Gerwen, Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode, Raymond van Barneveld en Gian van Veen zijn aanwezig op dit toernooi in de Ostermann-Arena.

Van Gerwen en Noppert namens Nederland naar World Cup of Darts

18 June 2024

Michael van Gerwen en Danny Noppert gaan samen Nederland vertegenwoordigen op de World Cup of Darts. Het jaarlijkse landentoernooi waarbij er in duo's gespeeld wordt, vindt plaats van 27 tot en met 30 juni in Frankfurt. Nederland behoort bij dit toernooi standaard tot de topfavorieten.

Michael van Gerwen slaagt er niet in titel te prolongeren in Polen

15 June 2024

Het is Michael van Gerwen niet gelukt om de Poland Darts Masters voor een tweede keer op rij op zijn naam te schrijven. In de halve finales van het World Series-toernooi in Gliwice ging hij onderuit tegen Rob Cross, nadat hij nog een uitstekende indruk had achtergelaten in zijn kwartfinale.

Scroll to top