Vierde titel voor Van Gerwen op Austrian Darts Open

Michael van Gerwen heeft de Austrian Darts Open op zijn naam geschreven. In de finale versloeg hij land- en teamgenoot Danny Noppert.

Vierde titel voor Van Gerwen op Austrian Darts Open

In de kwartfinale had Van Gerwen ook al Dirk van Duijvenbode (6-1) verslagen. Vervolgens rekende hij ook af met Stephen Bunting (7-5) voor een plek in de eindstrijd. Noppert zegevierde tegen onder meer Jonny Clayton (6-2), Joe Cullen (6-1) en Nathan Aspinall (7-2) om de finale te bereiken. Voor The Freeze was het zijn eerste Euro Tour-finale ooit.

Van Gerwen nam in de finale al snel een 3-0 voorsprong. De 33-jarige Brabander verzuimde echter 4-0 te maken en zag Noppert plots terugkeren tot 3-3. Tot 6-5 gingen de legs vervolgens met de darts mee. Noppert mocht de twaalfde leg beginnen en kreeg de kans om opnieuw gelijk te maken, maar zijn pijl op dubbel 16 ging mis. Van Gerwen raakte de dubbel 10 voor 7-5 en bemachtigde daarna de titel in Graz door een 14-darter te gooien in zijn eigen leg.

Het betekende alweer de 34ste Euro Tour-titel voor Van Gerwen. Eerder dit jaar pakte Mighty Mike ook de eindzege op de German Darts Championship. In 2013, 2017 en 2019 won Van Gerwen ook al de Austrian Darts Open.


Team TOTO Dart Kings genomineerd voor SponsorRing

19 March 2024

De Stichting SponsorRingen heeft het dartteam TOTO Dart Kings opgenomen in de shortlist van deze prijs in de categorie sport. Op woensdag 5 juni wordt duidelijk of het team ook daadwerkelijk in de prijzen valt.

Scroll to top