Vier Dart Kings niet voorbij eerste ronde op World Grand Prix

De World Grand Prix is snel afgelopen voor de vier Dart Kings die zich hadden geplaatst voor het unieke dubbel-in dubbel-uit toernooi. Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Danny Noppert en Gian van Veen verloren allemaal in de eerste ronde.

Raymond van Barneveld was de eerste Nederlander die mocht aantreden in de Mattioli Arena. De Hagenaar kwam tegen Ricardo Pietreczko 2-0 voor in de eerste set, maar moest de openingsset alsnog afgeven. Van Barneveld herstelde zich daarna door set twee met 3-2 te pakken, maar kon daarna geen vuist maken tegen zijn Duitse opponent in de derde set.

Gian van Veen had de pech dat hij op een fantastische Ross Smith stuitte. De Engelsman wierp het negende hoogste gemiddelde ooit in de historie van de World Grand Prix. Smith zegevierde in straight seeds tegen Van Veen, die zijn debuut mocht maken op dit evenement.

Danny Noppert verzuimde te stunten tegen voormalig toernooiwinnaar Gerwyn Price. Nadat Noppert de eerste set had verloren en 0-2 achter stond, leek 'The Freeze' een epische comeback te voltooien. Noppert won de tweede set met 3-2 en kwam daarna zelf met 2-0 voor in de beslissende set. De darter uit Joure kon het echter niet afmaken en zag de winst alsnog naar Price gaan.

Michael van Gerwen moest een gevoelige nederlaag incasseren tegen Daryl Gurney. De Vlijmenaar, die ondanks ziekte was afgereisd naar Leicester, kon geen leg pakken tegen de Noord-Ier, en verloor kansloos in twee sets van Gurney.


Van Gerwen maakt bij Players Championship 21 een einde aan titeldroogte

18 September 2024

Michael van Gerwen heeft het 21ste Players Championship-toernooi van het seizoen op zijn naam geschreven. Het is voor 'Mighty Mike' zijn eerste rankingtitel van 2024 en zelfs zijn eerste Pro Tour-titel sinds mei 2023. Deze titel levert hem bovendien 15.000 pond op voor de wereldranglijst.

Van Gerwen strandt tegen superieure Wright in Hildesheim

01 September 2024

Michael van Gerwen is bij de German Darts Championship tot de kwartfinales gekomen. Bij de laatste acht van het Euro Tour-toernooi in het Duitse Hildesheim verloor hij van een superieure Peter Wright, die uiteindelijk ook de titel pakte.

Scroll to top