Vier Dart Kings geplaatst voor Grand Slam of Darts

Danny Noppert heeft zich op de valreep alsnog geplaatst voor de Grand Slam of Darts. De darter uit Joure was één van de acht winnaars tijdens het kwalificatietoernooi voor Tour Card-houders, waardoor vier spelers van de TOTO Dart Kings actief zijn in Wolverhampton van 11 tot en met 19 november.

Lang zag het er naar uit dat Noppert geen kwalificatietoernooi hoefde te spelen. 'The Freeze' had twee Players Championship-toernooien gewonnen en er waren nog niet genoeg televisiefinalisten om de automatische plekken op te vullen.

Door de finaleplaats van James Wade liep Noppert echter automatische plaatsing mis. Vrijdag deed hij mee aan de qualifier en daar wist hij Robert Owen (5-0), Rusty-Jake Rodriguez (5-3) en Alan Soutar (5-2) te verslaan. 

Eerder hadden Michael van Gerwen (als winnaar van de Premier League Darts), Dirk van Duijvenbode (winnaar van drie Players Championship-toernooien) en Gian van Veen (winnaar PDC Development Tour 2023) zich al verzekerd van deelname aan de Grand Slam of Darts.

De loting voor de Grand Slam of Darts, dat met een poulefase begint, is op maandag 6 november. Van Gerwen en Noppert zitten hierbij in pot 1 en kunnen elkaar niet treffen in de poulefase. Van Duijvenbode zit in pot 2, terwijl Van Veen in pot 3 zit. 

Deelnemersveld Grand Slam of Darts

Top-8 geplaatste spelers

1. Michael Smith 

2. Peter Wright 

3. Michael van Gerwen 

4. Luke Humphries

5. Gerwyn Price 

6. Nathan Aspinall 

7. Danny Noppert

8. Jonny Clayton 

Pot 2

Rob Cross

Dirk van Duijvenbode

Dave Chisnall

Damon Heta

James Wade

Ryan Searle

Chris Dobey

Andrew Gilding

Pot 3

Gary Anderson

Stephen Bunting

Krzysztof Ratajski

Josh Rock

Brendan Dolan

Ricardo Pietreczko

Martijn Kleermaker

Gian van Veen

Pot 4

Steve Lennon

Nathan Rafferty

Berry van Peer

Nathan Girvan

Beau Greaves

Fallon Sherrock

Haruki Muramatsu

Stowe Buntz


Team TOTO Dart Kings genomineerd voor SponsorRing

19 March 2024

De Stichting SponsorRingen heeft het dartteam TOTO Dart Kings opgenomen in de shortlist van deze prijs in de categorie sport. Op woensdag 5 juni wordt duidelijk of het team ook daadwerkelijk in de prijzen valt.

Scroll to top