Van Veen imponeert bij debuut op EK Darts, Van Gerwen kruipt door het oog van de naald

Gian van Veen en Michael van Gerwen hebben vrijdagavond in navolging van Danny Noppert de tweede ronde bereikt op het EK Darts. Daardoor komen er zaterdag drie Dart Kings in actie tijdens de laatste zestien van het major-toernooi in Dortmund.

Van Veen speelde de beste wedstrijd van een debutant ooit op het EK Darts. Met een gemiddelde van 107.32 gaf hij het zesde reekshoofd Damon Heta met 6-1 het nakijken.

De darter uit Poederoijen startte geweldig aan de wedstrijd en brak Heta in de eerste leg met een 70 finish. Via een 14-darter, 66 finish en een 65 check-out snelde Van Veen naar een 4-0 voorsprong. Uiteindelijk snelde 'GVV The Giant' naar een 6-1 zege met een 12-darter en een 13-darter.

Van Gerwen kroop door het oog van de naald tegen een uitblinkende Madars Razma. De Brabander zag zijn Letse tegenstander twee matchdarts missen en sloeg vervolgens in de beslissende leg genadeloos toe met een 68 finish.

De tweede ronde staat zaterdag op het programma. Noppert neemt het dan in de middagsessie op tegen Rob Cross. Voor Van Veen wacht een ontmoeting met Daryl Gurney, terwijl Van Gerwen tegenover Ricardo Pietreczko staat.


Team TOTO Dart Kings genomineerd voor SponsorRing

19 March 2024

De Stichting SponsorRingen heeft het dartteam TOTO Dart Kings opgenomen in de shortlist van deze prijs in de categorie sport. Op woensdag 5 juni wordt duidelijk of het team ook daadwerkelijk in de prijzen valt.

Scroll to top