Van Veen bereikt tweede ronde op German Darts Championship; Van der Voort uitgeschakeld in Hildesheim

Gian van Veen heeft zijn debuut als speler van de #TOTODartKings opgeluisterd met een overwinning in de eerste ronde van de German Darts Championship. 'GVV The Giant' zegevierde in de eerste ronde tegen James Wilson.

Het duel tussen Van Veen en Wilson was een attractieve wedstrijd om te kijken. Van Veen miste in de tweede leg vier kansen om zijn opponent te breaken, en werd vervolgens zelf gebroken in de derde leg. De darter uit Poederoijen knokte zich echter weer terug naar 3-3 met een 156 finish en een 15-darter.

De Nederlander heroverde de voorsprong door 107 uit te gooien om een 4-3 voorsprong te pakken. Wilson sloeg daarna terug met een 140 check-out voor de gelijkmaker. Van Veen slaagde er daarna in om tweemaal 60 te finishen voor een 6-4 overwinning.

Vincent van der Voort kon het goede voorbeeld van zijn teamgenoot echter niet volgen. 'The Dutch Destroyer' ging met 6-2 onderuit tegen Daryl Gurney in de eerste ronde.

Zaterdag verschijnen er vier Dart Kings op het podium in de Halle39. Van Veen gaat het in de middagsessie opnemen tegen oud-wereldkampioen Rob Cross, terwijl Danny Noppert tegenover Jules van Dongen staat.

Ook Dirk van Duijvenbode komt zaterdagmiddag in actie. 'Aubergenius' kruist de degens met George Killington. Michael van Gerwen is pas zaterdagavond aan de beurt. Van Gerwen treft Steve Lennon in de tweede ronde.


Team TOTO Dart Kings genomineerd voor SponsorRing

19 March 2024

De Stichting SponsorRingen heeft het dartteam TOTO Dart Kings opgenomen in de shortlist van deze prijs in de categorie sport. Op woensdag 5 juni wordt duidelijk of het team ook daadwerkelijk in de prijzen valt.

Scroll to top