Van Gerwen zelfkritisch na directe nederlaag in Glasgow: ''Het was gewoon heel slecht, punt''

Michael van Gerwen wond er geen doekjes omheen na zijn directe nederlaag tegen Nathan Aspinall (6-5) in Glasgow tijdens de derde speelweek van de Premier League Darts.

Van Gerwen verscheen na zijn uitschakeling voor de camera's van Viaplay en was kritisch over zijn vertoonde spel. ''Misschien te gehaast, misschien te graag willen. Het was gewoon heel slecht, punt. Het liep heel de wedstrijd niet lekker. Ik gaf hem onnodig veel ruimte. Dat mag ik mezelf kwalijk nemen. Dit is gewoon balen, gewoon klote'', sprak Van Gerwen tegen verslaggever Arjan van der Giessen.

De Vlijmenaar knokte zich na een 4-1 achterstand nog wel terug naar 5-5. "In de laatste leg begin ik ook weer slecht, dat mag gewoon niet gebeuren. Ik dacht dat ik verder zou zijn. Wij spelen zoveel wedstrijden en zoveel toernooien. Dat gaat helaas een keer gebeuren. Paar goede finishes gegooid, maar uiteindelijk kwam ik gewoon tekort. Ik heb gewoon verzaakt.”


Van Gerwen slaat toe tijdens Players Championship 7

19 March 2023

Opnieuw succes voor onze Dart Kings op het Players Championship-circuit. Tijdens het zevende toernooi van het seizoen wist Michael van Gerwen de titel te pakken. Eerder pakten Dirk van Duijvenbode (tweemaal) en Danny Noppert (eenmaal) al een Players Championship-titel.

Scroll to top