Van Gerwen zelfkritisch na directe nederlaag in Glasgow: ''Het was gewoon heel slecht, punt''

Michael van Gerwen wond er geen doekjes omheen na zijn directe nederlaag tegen Nathan Aspinall (6-5) in Glasgow tijdens de derde speelweek van de Premier League Darts.

Van Gerwen verscheen na zijn uitschakeling voor de camera's van Viaplay en was kritisch over zijn vertoonde spel. ''Misschien te gehaast, misschien te graag willen. Het was gewoon heel slecht, punt. Het liep heel de wedstrijd niet lekker. Ik gaf hem onnodig veel ruimte. Dat mag ik mezelf kwalijk nemen. Dit is gewoon balen, gewoon klote'', sprak Van Gerwen tegen verslaggever Arjan van der Giessen.

De Vlijmenaar knokte zich na een 4-1 achterstand nog wel terug naar 5-5. "In de laatste leg begin ik ook weer slecht, dat mag gewoon niet gebeuren. Ik dacht dat ik verder zou zijn. Wij spelen zoveel wedstrijden en zoveel toernooien. Dat gaat helaas een keer gebeuren. Paar goede finishes gegooid, maar uiteindelijk kwam ik gewoon tekort. Ik heb gewoon verzaakt.”


Van Barneveld zeker van deelname aan World Grand Prix

22 September 2023

Raymond van Barneveld heeft zich als vierde speler van de #TOTODartKings geplaatst voor de World Grand Prix. Ook Michael van Gerwen, Dirk van Duijvenbode en Danny Noppert doen mee aan dit toernooi van 2 tot en met 10 oktober.

Scroll to top