Van Gerwen verslaat Van Veen in finale van Hungarian Darts Trophy

Michael van Gerwen heeft zich gekroond tot winnaar van de Hungarian Darts Trophy 2024. De 35-jarige Vlijmenaar pakte de titel bij het Euro Tour-toernooi in Boedapest door in de finale zijn teamgenoot Gian van Veen met 8-7 te verslaan.

Het was voor Van Gerwen voor het eerst sinds mei 2023 dat hij weer eens een Euro Tour-toernooi wist te winnen. Tot aan de finale kwam Van Gerwen geen moment in de problemen op de Hungarian Darts Trophy. Hij versloeg achtereenvolgens Martin Lukeman (6-2), Gabriel Clemens (6-2), Josh Rock (6-4) en Ross Smith (7-3).

Aan de andere kant haalde Van Veen voor het eerst in zijn carrière de finale van een Euro Tour-toernooi. De 22-jarige darter uit Poederoijen boekte fraaie zeges Keane Barry (6-4), Danny Noppert (6-3), Wessel Nijman (6-2) en Ryan Searle (7-5).

In de finale kwam Van Gerwen in de beginfase op een break voorsprong, maar Van Veen kwam na een 1-3 achterstand terug tot 3-3.

Van Veen kwam op zijn beurt 6-5 en 7-6 voor, maar miste in de veertiende leg een kans op de bullseye om de eindzege naar zich toe te trekken. Van Gerwen dwong een laatste leg af en toonde in de leg-decider zijn klasse door een 110 finish te gooien voor de titel.


Vier Dart Kings niet voorbij eerste ronde op World Grand Prix

08 October 2024

De World Grand Prix is snel afgelopen voor de vier Dart Kings die zich hadden geplaatst voor het unieke dubbel-in dubbel-uit toernooi. Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Danny Noppert en Gian van Veen verloren allemaal in de eerste ronde.

Van Gerwen maakt bij Players Championship 21 een einde aan titeldroogte

18 September 2024

Michael van Gerwen heeft het 21ste Players Championship-toernooi van het seizoen op zijn naam geschreven. Het is voor 'Mighty Mike' zijn eerste rankingtitel van 2024 en zelfs zijn eerste Pro Tour-titel sinds mei 2023. Deze titel levert hem bovendien 15.000 pond op voor de wereldranglijst.

Van Gerwen strandt tegen superieure Wright in Hildesheim

01 September 2024

Michael van Gerwen is bij de German Darts Championship tot de kwartfinales gekomen. Bij de laatste acht van het Euro Tour-toernooi in het Duitse Hildesheim verloor hij van een superieure Peter Wright, die uiteindelijk ook de titel pakte.

Scroll to top