Van Gerwen verliest World Matchplay-finale tegen Humphries

Michael van Gerwen heeft naast de eindzege op de World Matchplay gegrepen. De 35-jarige Vlijmenaar verloor in de finale met 18-15 van regerend wereldkampioen Luke Humphries, en blijft dus voorlopig op drie World Matchplay-titels steken.

Na de eerste sessie stond Van Gerwen nog op een 3-2 voorsprong, maar de eerste vier legs na de onderbreking gingen allemaal naar Humphries. Van Gerwen verkleinde de achterstand daarna tot 6-5, maar leverde vervolgens weer zijn eigen leg in.

Die break bleef heel lang in het bezit van Humphries. In de 23ste leg maakte Van Gerwen die break ongedaan met een 106 finish. Met een 110 check-out zette 'Mighty Mike' de stand daarna op 12-12.

In de 26ste leg miste Van Gerwen twee kansen om zijn eigen leg te houden, wat tot een break voor Humphries leidde. Daarna volgden twee breaks achter elkaar, alvorens Humphries met een 131 finish zijn eigen leg hield voor een 16-13 voorsprong.

Van Gerwen knokte zich daarna terug tot 16-15, maar miste een volle beurt om de stand gelijk te trekken. Humphries kwam op 17-15, en maakte het daarna af met een 100 finish.


Van Gerwen strandt tegen superieure Wright in Hildesheim

01 September 2024

Michael van Gerwen is bij de German Darts Championship tot de kwartfinales gekomen. Bij de laatste acht van het Euro Tour-toernooi in het Duitse Hildesheim verloor hij van een superieure Peter Wright, die uiteindelijk ook de titel pakte.

Michael van Gerwen haalt kwartfinales bij rentree na operatie

22 August 2024

Michael van Gerwen heeft bij zijn rentree op de PDC Tour de kwartfinales gehaald bij Players Championship 18. De drievoudig wereldkampioen speelde zijn eerste toernooi sinds hij eind juli onder het mes ging voor een gebitsoperatie.

Scroll to top