Van Gerwen verliest na gemiste matchdarts van Smith in Londen

De Engelse fans in Londen hebben donderdagavond maar één wedstrijd kunnen genieten van Michael van Gerwen tijdens de vijftiende speelronde van de Premier League Darts. Mighty Mike ging in zijn eerste partij met 6-5 onderuit tegen Michael Smith.

Smith begon goed aan de wedstrijd en pakte dankzij een break in de tweede leg een 3-0 voorsprong. Van Gerwen kwam terug tot 4-2, maar liet de kans na om de achterstand verder te verkleinen. De Brabander miste één kans op dubbel 6 en twee dubbel 3 om 4-3 te maken. Daarna raakte Smith tops om de voorsprong op 5-2 te brengen.

Van Gerwen rechtte zijn rug en wierp 145 en 120 uit om de stand gelijk te trekken na tien legs. In een nerveuze laatste leg kreeg Smith als eerste matchdarts, maar Bullyboy faalde tweemaal op dubbel 16. Op die dubbel stond Van Gerwen inmiddels te wachten, maar hij wist niet te profiteren met zijn drie kansen. Daarna gooide Smith het duel alsnog in het slot via dubbel 16.


Vijftal Dart Kings in actie op de European Darts Open

19 June 2024

Van 21 tot en met 23 juni vindt de European Darts Open plaats in het Duitse Leverkusen. Michael van Gerwen, Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode, Raymond van Barneveld en Gian van Veen zijn aanwezig op dit toernooi in de Ostermann-Arena.

Van Gerwen en Noppert namens Nederland naar World Cup of Darts

18 June 2024

Michael van Gerwen en Danny Noppert gaan samen Nederland vertegenwoordigen op de World Cup of Darts. Het jaarlijkse landentoernooi waarbij er in duo's gespeeld wordt, vindt plaats van 27 tot en met 30 juni in Frankfurt. Nederland behoort bij dit toernooi standaard tot de topfavorieten.

Michael van Gerwen slaagt er niet in titel te prolongeren in Polen

15 June 2024

Het is Michael van Gerwen niet gelukt om de Poland Darts Masters voor een tweede keer op rij op zijn naam te schrijven. In de halve finales van het World Series-toernooi in Gliwice ging hij onderuit tegen Rob Cross, nadat hij nog een uitstekende indruk had achtergelaten in zijn kwartfinale.

Scroll to top