Van Gerwen verliest na gemiste matchdarts van Smith in Londen

De Engelse fans in Londen hebben donderdagavond maar één wedstrijd kunnen genieten van Michael van Gerwen tijdens de vijftiende speelronde van de Premier League Darts. Mighty Mike ging in zijn eerste partij met 6-5 onderuit tegen Michael Smith.

Smith begon goed aan de wedstrijd en pakte dankzij een break in de tweede leg een 3-0 voorsprong. Van Gerwen kwam terug tot 4-2, maar liet de kans na om de achterstand verder te verkleinen. De Brabander miste één kans op dubbel 6 en twee dubbel 3 om 4-3 te maken. Daarna raakte Smith tops om de voorsprong op 5-2 te brengen.

Van Gerwen rechtte zijn rug en wierp 145 en 120 uit om de stand gelijk te trekken na tien legs. In een nerveuze laatste leg kreeg Smith als eerste matchdarts, maar Bullyboy faalde tweemaal op dubbel 16. Op die dubbel stond Van Gerwen inmiddels te wachten, maar hij wist niet te profiteren met zijn drie kansen. Daarna gooide Smith het duel alsnog in het slot via dubbel 16.


Team TOTO Dart Kings genomineerd voor SponsorRing

19 March 2024

De Stichting SponsorRingen heeft het dartteam TOTO Dart Kings opgenomen in de shortlist van deze prijs in de categorie sport. Op woensdag 5 juni wordt duidelijk of het team ook daadwerkelijk in de prijzen valt.

Scroll to top