Van Gerwen verliest in Aberdeen finale en koppositie in Premier League Darts

Michael van Gerwen heeft de koppositie in de Premier League Darts moeten afstaan aan Jonny Clayton. De Welshman versloeg de Nederlander in de finale tijdens de elfde speelweek van de competitie in Aberdeen.

Van Gerwen verliest in Aberdeen finale en koppositie in Premier League Darts

Van Gerwen had overtuigend de finale gehaald in de Schotse kustplaats door af te rekenen met Gerwyn Price (6-3) en James Wade (6-3). Tegen Price noteerde Mighty Mike bovendien een gemiddelde van bijna 107 en een finishpercentage van 60 procent.

In de finale stond de Brabander dus tegenover Clayton, die de Schotse publiekslievelingen Gary Anderson en Peter Wright had verslagen. De finale had naast een bonus van 10.000 pond ook de koppositie in de tussenstand als inzet.

Na een afwachtend begin in de finale, schoot het niveau omhoog na vier legs. Een 12-darter bracht Van Gerwen op een 3-2 voorsprong, waarna hij zijn eigen leg hield met een 13-darter. Clayton kwam echter terug tot 4-4 door achtereenvolgens 66 en 88 uit te gooien. 

De Nederlander heroverde daarna de voorsprong weer. Met een 14-darter werd het 5-4 en mocht Van Gerwen voor de wedstrijd gooien in de tiende leg. Mighty Mike kreeg één kans op de winst, maar zijn matchdart op de bullseye ging mis. Clayton trok de stand gelijk met een 11-darter, en greep daarna de weektitel met een 15-darter in zijn eigen leg.

Na elf speelweken staat Van Gerwen met 25 punten op de tweede plaats, met één punt achterstand op Clayton. De Vlijmenaar heeft wel een voorsprong van vijf punten op James Wade en Peter Wright. Met nog vijf speelweken voor de boeg heeft Van Gerwen nog maar enkele punten nodig om zich te verzekeren van een plek in de play-offs.


Team TOTO Dart Kings genomineerd voor SponsorRing

19 March 2024

De Stichting SponsorRingen heeft het dartteam TOTO Dart Kings opgenomen in de shortlist van deze prijs in de categorie sport. Op woensdag 5 juni wordt duidelijk of het team ook daadwerkelijk in de prijzen valt.

Scroll to top