Van Gerwen uitgeschakeld door Wade op Nordic Darts Masters

Michael van Gerwen heeft het niet kunnen bolwerken tegen James Wade in de kwartfinales van de Nordic Darts Masters. 'The Machine' won het duel ruim met 10-4.

Van Gerwen uitgeschakeld door Wade op Nordic Darts Masters

Vorige week kwamen de Nederlander en Engelsman elkaar ook al tegen in de kwartfinale van de US Darts Masters. Toen was het Van Gerwen die na een 5-0 en 7-1 voorsprong met 8-3 won.

Ditmaal was het Wade die goed aan het duel begon. De linkshandige darter snoepte meteen de leg van Van Gerwen af en kwam op een 2-0 voorsprong. Van Gerwen hield daarna zijn eigen leg met een 13-darter en kreeg kansen om er 2-2 van te maken, maar zijn vijf kansen op de gelijkmaker gingen allemaal mis.

Wade profiteerde met een 81 finish en liep vanaf een 3-1 voorsprong uit naar 8-2. Van Gerwen kwam nog iets terug tot 9-4, maar daarna gooide Wade de partij in het slot via een 17-darter.

Foto: Mikal Schlosser/PDC


Van Gerwen heeft paar dagen vrijaf na Premier League-titel

26 May 2023

Michael van Gerwen vertrekt zaterdag naar New York, waar volgende week de US Darts Masters plaatsvindt. Mighty Mike weet nog niet hoe hij zijn vrije dagen gaat besteden, zo vertelde hij tegen de Nederlandse pers in de O2 Arena.

Scroll to top