Van Gerwen toont veerkracht, maar verliest gelijk van Wade in Dublin

Michael van Gerwen is in Dublin niet verder gekomen dan de kwartfinales tijdens de twaalfde speelweek van de Premier League Darts. James Wade bleek met 6-5 te sterk, waarna The Machine ook de weektitel opeiste in de Ierse hoofdstad.

Van Gerwen toont veerkracht, maar verliest gelijk van Wade in Dublin

Het niveau was hoog aan het begin van de wedstrijd, maar toch maakte Van Gerwen een kostbare fout in de vierde leg. Hij miste drie pijlen op tops, en zag Wade vervolgens via dubbel 10 op 3-1 komen. Een 11-darter bracht de Engelsman daarna zelfs op 4-1.

Van Gerwen knokte zich echter knap terug in de wedstrijd. Met een 11-darter, 15-darter en een 130 finish werd de stand in de achtste leg gelijk getrokken. Mighty Mike leek de voorsprong over te gaan nemen, want hij begon met 100 en 180 uitstekend aan de negende leg. Drie matige beurten volgden echter, waardoor de leg toch naar Wade ging. Van Gerwen dwong daarna via dubbel 12 een beslissende leg af.

In een nerveuze slotleg kreeg Van Gerwen vanaf 170 de kans op de winst. De Brabander begon met tweemaal triple 20, maar slaagde er niet in om de bullseye te raken. Doordat Wade 101 niet wist uit te gooien, kreeg Van Gerwen daarna opnieuw twee matchdarts maar ook die gingen mis. Daarna benutte Wade zijn kans wel, en zorgde ervoor dat het optreden van Van Gerwen in Dublin bij één duel bleef.

Na twaalf speelweken staat Van Gerwen met 25 punten op een tweede plaats, met een achterstand van vier punten op koploper Jonny Clayton. Wade heeft net als de Nederlander 25 punten, maar heeft een minder legsaldo. De voorsprong van Van Gerwen op de vijfde plek van Joe Cullen is nog altijd tien punten. Doordat de Vlijmenaar volgende week in Glasgow tegen Cullen speelt, kan hij met een weektitel in Schotland zijn plek in de play-offs nagenoeg veiligstellen. 


Team TOTO Dart Kings genomineerd voor SponsorRing

19 March 2024

De Stichting SponsorRingen heeft het dartteam TOTO Dart Kings opgenomen in de shortlist van deze prijs in de categorie sport. Op woensdag 5 juni wordt duidelijk of het team ook daadwerkelijk in de prijzen valt.

Scroll to top