Van Gerwen ten onder tegen Clayton op New Zealand Darts Masters

Michael van Gerwen is er niet in geslaagd om de laatste vier te bereiken op de New Zealand Darts Masters. In de kwartfinales bleek Jonny Clayton met 6-3 te sterk voor 'Mighty Mike'. 

Van Gerwen ten onder tegen Clayton op New Zealand Darts Masters

Van Gerwen miste in de tweede leg vier kansen om zijn eigen leg te houden en kwam vervolgens door een 96 finish van Clayton op een 2-0 achterstand.

In de vierde leg liet Van Gerwen ook drie kansen onbenut om er 2-2 van te maken. Clayton gooide vervolgens 71, 80 en 112 uit om 5-1 voor te komen. Van Gerwen kwam nog terug tot 5-3 met twee 15-darters, maar moest zich vervolgens alsnog gewonnen geven.

De 33-jarige Brabander komt volgende week in actie op de Hungarian Darts Trophy in Boedapest. Teamgenoten Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode en Raymond van Barneveld zullen daar ook van de partij zijn. 

Foto: Photosport/PDC


Van Gerwen heeft paar dagen vrijaf na Premier League-titel

26 May 2023

Michael van Gerwen vertrekt zaterdag naar New York, waar volgende week de US Darts Masters plaatsvindt. Mighty Mike weet nog niet hoe hij zijn vrije dagen gaat besteden, zo vertelde hij tegen de Nederlandse pers in de O2 Arena.

Scroll to top