Van Gerwen strandt in halve finale tegen Heta

Michael van Gerwen heeft geen titel kunnen overhouden aan zijn deelname aan de Gibraltar Darts Trophy. 'Mighty Mike' ging in de halve finale ondanks een goede start onderuit tegen Damon Heta.

Van Gerwen begon nochtans uitstekend aan zijn partij tegen Heta. Met een 74 finish in de eerste leg had Van Gerwen meteen een break te pakken en even later maakte hij 3-1 met een 12-darter. Daarna volgden echter vier breaks op rij, waardoor de stand 5-3 in het voordeel van de Nederlander was.

Heta stopte de reeks in de negende leg door met een 12-darter zijn eigen leg te houden. Van Gerwen behield zijn break voorsprong met een 126 finish, maar zag Heta daarna alsnog gelijk maken in de twaalfde leg met een 11-darter. Een beslissende leg moest uitkomst bieden en die leg ging met een 72 finish naar Heta.

Eerder op de dag had Dirk van Duijvenbode in de derde ronde verloren van Nathan Aspinall. Van Duijvenbode stond 5-3 voor tegen 'The Asp', maar na twee gemiste matchdarts in de negende leg werd er met 6-5 verloren. 


Team TOTO Dart Kings genomineerd voor SponsorRing

19 March 2024

De Stichting SponsorRingen heeft het dartteam TOTO Dart Kings opgenomen in de shortlist van deze prijs in de categorie sport. Op woensdag 5 juni wordt duidelijk of het team ook daadwerkelijk in de prijzen valt.

Scroll to top