Van Gerwen schittert met negendarter en titel in eigen land op World Series Finals

Michael van Gerwen heeft zich tot koning van Amsterdam gekroond met de World Series of Darts Finals. 'Mighty Mike' overleefde een paar moeilijke potten en sloeg vervolgens genadeloos toe in de finale van het toernooi in de AFAS Live.

De 34-jarige Vlijmenaar had het niet makkelijk op weg naar de finale. Van Gerwen boekte zwaarbevochten zeges op William O'Connor (6-4) en Dimitri van den Bergh (10-8) om zich bij de laatste vier te scharen.

Zijn halve finale tegen Luke Humphries bleek uiteindelijk een kraker, waarin Van Gerwen in de tweede leg een negendarter wist te gooien. Bij de tweede pauze stond Van Gerwen 6-4 voor tegen 'Cool Hand Luke', maar de Engelsman gaf in het laatste gedeelte flink tegengas. Humphries nam de voorsprong over in de dertiende leg en miste in de twintigste leg zelfs nog vier matchdarts. Uiteindelijk wist Van Gerwen met een fantastische 97 finish de winst met 11-10 over de streep te trekken.

In de finale trof hij een moegestreden Nathan Aspinall. Van Gerwen had in de vierde leg al een break te pakken en liep langzaam maar zeker uit naar een 10-3 voorsprong. Aspinall kon daarna nog een vierde leg bijschrijven alvorens Van Gerwen met een 14-darter de titel opeiste in Amsterdam.


Team TOTO Dart Kings genomineerd voor SponsorRing

19 March 2024

De Stichting SponsorRingen heeft het dartteam TOTO Dart Kings opgenomen in de shortlist van deze prijs in de categorie sport. Op woensdag 5 juni wordt duidelijk of het team ook daadwerkelijk in de prijzen valt.

Scroll to top