Van Gerwen schittert met gemiddelde van 118 en bereikt kwartfinales in Minehead

Michael van Gerwen houdt de Nederlandse eer hoog op de Players Championship Finals. 'Mighty Mike' wist als enige Nederlander de kwartfinale te halen en verbrak bovendien een toernooirecord van teamgenoot Dirk van Duijvenbode.

Van Gerwen was het toernooi begonnen met een 6-3 overwinning op Callan Rydz, waardoor zaterdagmiddag een clash met voormalig EK-winnaar Ross Smith wachtte. 

De Vlijmenaar bleek op afspraak en versloeg Smith met liefst 6-1 dankzij een gemiddelde van 118.52 per beurt. Het bleek het hoogste wedstrijdgemiddelde ooit te zijn op de Players Championship Finals. Hij nam het record over van Dirk van Duijvenbode, die tijdens de editie van 2022 een moyenne van 112.05 had laten noteren.

Zaterdagavond kwam Van Gerwen opnieuw in actie. Gemakkelijk ging het niet tegen Mario Vandenbogaerde, maar toch zegevierde Van Gerwen comfortabel met 10-6 tegen de Belg. Op zondagmiddag speelt de drievoudig wereldkampioen tegen Stephen Bunting in de kwartfinales.

Dirk van Duijvenbode ging in de eerste ronde met 6-3 onderuit tegen Jermaine Wattimena, terwijl Raymond van Barneveld met 6-3 onderuit ging tegen Chris Dobey.

Gian van Veen was het toernooi begonnen met een 6-1 overwinning op Chris Landman, maar ging in de tweede ronde ten onder tegen een uitstekend spelende Stephen Bunting (6-1). Toch verschijnt Van Veen dit weekend nog een keer op het podium in Minehead. Hij treft zondagavond namelijk Luke Littler in de finale van de PDC World Youth Championship.


Vijftal Dart Kings in actie op de European Darts Open

19 June 2024

Van 21 tot en met 23 juni vindt de European Darts Open plaats in het Duitse Leverkusen. Michael van Gerwen, Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode, Raymond van Barneveld en Gian van Veen zijn aanwezig op dit toernooi in de Ostermann-Arena.

Van Gerwen en Noppert namens Nederland naar World Cup of Darts

18 June 2024

Michael van Gerwen en Danny Noppert gaan samen Nederland vertegenwoordigen op de World Cup of Darts. Het jaarlijkse landentoernooi waarbij er in duo's gespeeld wordt, vindt plaats van 27 tot en met 30 juni in Frankfurt. Nederland behoort bij dit toernooi standaard tot de topfavorieten.

Michael van Gerwen slaagt er niet in titel te prolongeren in Polen

15 June 2024

Het is Michael van Gerwen niet gelukt om de Poland Darts Masters voor een tweede keer op rij op zijn naam te schrijven. In de halve finales van het World Series-toernooi in Gliwice ging hij onderuit tegen Rob Cross, nadat hij nog een uitstekende indruk had achtergelaten in zijn kwartfinale.

Scroll to top