Van Gerwen schittert met gemiddelde van 118 en bereikt kwartfinales in Minehead

Michael van Gerwen houdt de Nederlandse eer hoog op de Players Championship Finals. 'Mighty Mike' wist als enige Nederlander de kwartfinale te halen en verbrak bovendien een toernooirecord van teamgenoot Dirk van Duijvenbode.

Van Gerwen was het toernooi begonnen met een 6-3 overwinning op Callan Rydz, waardoor zaterdagmiddag een clash met voormalig EK-winnaar Ross Smith wachtte. 

De Vlijmenaar bleek op afspraak en versloeg Smith met liefst 6-1 dankzij een gemiddelde van 118.52 per beurt. Het bleek het hoogste wedstrijdgemiddelde ooit te zijn op de Players Championship Finals. Hij nam het record over van Dirk van Duijvenbode, die tijdens de editie van 2022 een moyenne van 112.05 had laten noteren.

Zaterdagavond kwam Van Gerwen opnieuw in actie. Gemakkelijk ging het niet tegen Mario Vandenbogaerde, maar toch zegevierde Van Gerwen comfortabel met 10-6 tegen de Belg. Op zondagmiddag speelt de drievoudig wereldkampioen tegen Stephen Bunting in de kwartfinales.

Dirk van Duijvenbode ging in de eerste ronde met 6-3 onderuit tegen Jermaine Wattimena, terwijl Raymond van Barneveld met 6-3 onderuit ging tegen Chris Dobey.

Gian van Veen was het toernooi begonnen met een 6-1 overwinning op Chris Landman, maar ging in de tweede ronde ten onder tegen een uitstekend spelende Stephen Bunting (6-1). Toch verschijnt Van Veen dit weekend nog een keer op het podium in Minehead. Hij treft zondagavond namelijk Luke Littler in de finale van de PDC World Youth Championship.


Scroll to top