Van Gerwen rest enkel prestigestrijd in Newcastle

Voor Michael van Gerwen staat er donderdagavond vrijwel niets op het spel tijdens de laatste speelronde van de Premier League Darts in Newcastle.

Van Gerwen rest enkel prestigestrijd in Newcastle

Nummer één Jonny Clayton heeft een onoverbrugbare voorsprong van zes punten op Van Gerwen, terwijl nummer drie James Wade geen bedreiging meer vormt voor de tweede plaats van 'Mighty Mike'.

Dat betekent ook dat Van Gerwen het tijdens de play-offs op maandag 13 juni in Berlijn gaat opnemen tegen de nummer drie van de ranglijst in de halve eindstrijd.

Wade is al zeker van de play-offs, maar zijn derde plek zou nog overgenomen kunnen worden door Peter Wright of Joe Cullen. Zij strijden in Newcastle in een onderling duel om het laatste ticket voor de ontknoping van de Premier League Darts.

Van Gerwen kan nog wel een gooi doen naar zijn vierde weektitel in de competitiefase, hetgeen de 33-jarige Brabander een bonus van 10.000 pond zou opleveren.

De vijfvoudig Premier League-kampioen speelt in Newcastle tegen Michael Smith, van wie hij afgelopen week in Londen in de kwartfinales verloor. Bij winst op 'Bullyboy' wacht James Wade of Gerwyn Price bij de laatste vier. 


Van Gerwen slaat toe tijdens Players Championship 7

19 March 2023

Opnieuw succes voor onze Dart Kings op het Players Championship-circuit. Tijdens het zevende toernooi van het seizoen wist Michael van Gerwen de titel te pakken. Eerder pakten Dirk van Duijvenbode (tweemaal) en Danny Noppert (eenmaal) al een Players Championship-titel.

Scroll to top