Van Gerwen rest enkel prestigestrijd in Newcastle

Voor Michael van Gerwen staat er donderdagavond vrijwel niets op het spel tijdens de laatste speelronde van de Premier League Darts in Newcastle.

Van Gerwen rest enkel prestigestrijd in Newcastle

Nummer één Jonny Clayton heeft een onoverbrugbare voorsprong van zes punten op Van Gerwen, terwijl nummer drie James Wade geen bedreiging meer vormt voor de tweede plaats van 'Mighty Mike'.

Dat betekent ook dat Van Gerwen het tijdens de play-offs op maandag 13 juni in Berlijn gaat opnemen tegen de nummer drie van de ranglijst in de halve eindstrijd.

Wade is al zeker van de play-offs, maar zijn derde plek zou nog overgenomen kunnen worden door Peter Wright of Joe Cullen. Zij strijden in Newcastle in een onderling duel om het laatste ticket voor de ontknoping van de Premier League Darts.

Van Gerwen kan nog wel een gooi doen naar zijn vierde weektitel in de competitiefase, hetgeen de 33-jarige Brabander een bonus van 10.000 pond zou opleveren.

De vijfvoudig Premier League-kampioen speelt in Newcastle tegen Michael Smith, van wie hij afgelopen week in Londen in de kwartfinales verloor. Bij winst op 'Bullyboy' wacht James Wade of Gerwyn Price bij de laatste vier. 


Vijftal Dart Kings in actie op de European Darts Open

19 June 2024

Van 21 tot en met 23 juni vindt de European Darts Open plaats in het Duitse Leverkusen. Michael van Gerwen, Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode, Raymond van Barneveld en Gian van Veen zijn aanwezig op dit toernooi in de Ostermann-Arena.

Van Gerwen en Noppert namens Nederland naar World Cup of Darts

18 June 2024

Michael van Gerwen en Danny Noppert gaan samen Nederland vertegenwoordigen op de World Cup of Darts. Het jaarlijkse landentoernooi waarbij er in duo's gespeeld wordt, vindt plaats van 27 tot en met 30 juni in Frankfurt. Nederland behoort bij dit toernooi standaard tot de topfavorieten.

Michael van Gerwen slaagt er niet in titel te prolongeren in Polen

15 June 2024

Het is Michael van Gerwen niet gelukt om de Poland Darts Masters voor een tweede keer op rij op zijn naam te schrijven. In de halve finales van het World Series-toernooi in Gliwice ging hij onderuit tegen Rob Cross, nadat hij nog een uitstekende indruk had achtergelaten in zijn kwartfinale.

Scroll to top