Van Gerwen redt de Nederlandse eer op World Grand Prix

Michael van Gerwen heeft zich op overtuigende wijze geplaatst voor de laatste zestien op de World Grand Prix. De 34-jarige Vlijmenaar had dinsdagavond geen kind aan Josh Rock en versloeg het Noord-Ierse talent met 2-0 in sets.

Het verschil tussen de drievoudig wereldkampioen en de jeugdwereldkampioen was immens. Van Gerwen zette een gemiddelde van 95.74 neer, tegenover een moyenne van 73.44 per beurt voor Rock.

Van Gerwen had weinig moeite met het vinden van de openingsdubbel en wist in de eerste set tweemaal met een 160-score aan een leg te beginnen. Ook met het vinden van de dubbel om de leg te beΓ«indigen had 'Mighty Mike' weinig moeite, want met twee 70 finishes en een 16-darter ging de eerste set met 3-1 naar de Nederlander.

In de tweede set ging Van Gerwen vrolijk door. Met een 68 finish werd het 1-0, waarna de zesvoudig World Grand Prix-kampioen 72 wist uit te gooien om er 2-0 van te maken. Ook in de derde leg van de tweede set kwam Rock er niet aan te pas. Met de Noord-Ier op ruime achterstand wierp Van Gerwen 84 uit om een 2-0 eindstand op het scorebord te zetten.

Van Gerwen heeft woensdag een dag vrij. Door de uitschakeling van Dirk van Duijvenbode, Raymond van Barneveld en Danny Noppert in de eerste ronde komen er woensdag geen Dart Kings in actie. Van Gerwen speelt donderdagavond in de tweede ronde tegen Chris Dobey.Β 


Scroll to top