Van Gerwen pakt titel op US Darts Masters

Michael van Gerwen is de winnaar geworden van de US Darts Masters in de historische evenementenzaal Madison Square Garden in New York. 'Mighty Mike' sleepte hiermee zijn achttiende World Series-titel in de wacht.

Van Gerwen begon het toernooi met eenvoudige overwinningen op Jake Macmillan (6-2) en Jim Long (6-2). Daarna wachtte een serieuze test in de halve eindstrijd.

De Vlijmenaar kwam in zijn halve finale tegen Rob Cross 4-6 achter, maar wist dankzij een 14-darter en een 15-darter terug te keren tot 6-6. Vervolgens besliste Van Gerwen de partij met een heerlijke 11-darter in de beslissende leg.

De finale bleek vervolgens een gemakkelijke prooi voor de nummer drie van de wereld. Van Gerwen kwam tegenover verrassing van het toernooi Jeff Smith te staan en liet de Canadees met 8-0 kansloos en veroverde daarmee de titel in New York.


Team TOTO Dart Kings genomineerd voor SponsorRing

19 March 2024

De Stichting SponsorRingen heeft het dartteam TOTO Dart Kings opgenomen in de shortlist van deze prijs in de categorie sport. Op woensdag 5 juni wordt duidelijk of het team ook daadwerkelijk in de prijzen valt.

Scroll to top