Van Gerwen pakt titel op US Darts Masters

Michael van Gerwen is de winnaar geworden van de US Darts Masters in de historische evenementenzaal Madison Square Garden in New York. 'Mighty Mike' sleepte hiermee zijn achttiende World Series-titel in de wacht.

Van Gerwen begon het toernooi met eenvoudige overwinningen op Jake Macmillan (6-2) en Jim Long (6-2). Daarna wachtte een serieuze test in de halve eindstrijd.

De Vlijmenaar kwam in zijn halve finale tegen Rob Cross 4-6 achter, maar wist dankzij een 14-darter en een 15-darter terug te keren tot 6-6. Vervolgens besliste Van Gerwen de partij met een heerlijke 11-darter in de beslissende leg.

De finale bleek vervolgens een gemakkelijke prooi voor de nummer drie van de wereld. Van Gerwen kwam tegenover verrassing van het toernooi Jeff Smith te staan en liet de Canadees met 8-0 kansloos en veroverde daarmee de titel in New York.


Van Barneveld zeker van deelname aan World Grand Prix

22 September 2023

Raymond van Barneveld heeft zich als vierde speler van de #TOTODartKings geplaatst voor de World Grand Prix. Ook Michael van Gerwen, Dirk van Duijvenbode en Danny Noppert doen mee aan dit toernooi van 2 tot en met 10 oktober.

Scroll to top