Van Gerwen pakt titel op US Darts Masters

Michael van Gerwen is de winnaar geworden van de US Darts Masters in de historische evenementenzaal Madison Square Garden in New York. 'Mighty Mike' sleepte hiermee zijn achttiende World Series-titel in de wacht.

Van Gerwen begon het toernooi met eenvoudige overwinningen op Jake Macmillan (6-2) en Jim Long (6-2). Daarna wachtte een serieuze test in de halve eindstrijd.

De Vlijmenaar kwam in zijn halve finale tegen Rob Cross 4-6 achter, maar wist dankzij een 14-darter en een 15-darter terug te keren tot 6-6. Vervolgens besliste Van Gerwen de partij met een heerlijke 11-darter in de beslissende leg.

De finale bleek vervolgens een gemakkelijke prooi voor de nummer drie van de wereld. Van Gerwen kwam tegenover verrassing van het toernooi Jeff Smith te staan en liet de Canadees met 8-0 kansloos en veroverde daarmee de titel in New York.


Vijftal Dart Kings in actie op de European Darts Open

19 June 2024

Van 21 tot en met 23 juni vindt de European Darts Open plaats in het Duitse Leverkusen. Michael van Gerwen, Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode, Raymond van Barneveld en Gian van Veen zijn aanwezig op dit toernooi in de Ostermann-Arena.

Van Gerwen en Noppert namens Nederland naar World Cup of Darts

18 June 2024

Michael van Gerwen en Danny Noppert gaan samen Nederland vertegenwoordigen op de World Cup of Darts. Het jaarlijkse landentoernooi waarbij er in duo's gespeeld wordt, vindt plaats van 27 tot en met 30 juni in Frankfurt. Nederland behoort bij dit toernooi standaard tot de topfavorieten.

Michael van Gerwen slaagt er niet in titel te prolongeren in Polen

15 June 2024

Het is Michael van Gerwen niet gelukt om de Poland Darts Masters voor een tweede keer op rij op zijn naam te schrijven. In de halve finales van het World Series-toernooi in Gliwice ging hij onderuit tegen Rob Cross, nadat hij nog een uitstekende indruk had achtergelaten in zijn kwartfinale.

Scroll to top