Van Gerwen pakt titel op Queensland Darts Masters

Michael van Gerwen heeft op de Queensland Darts Masters voor het eerst dit seizoen een World Series-toernooi gewonnen. In de finale was hij Gerwyn Price met 8-5 de baas.

De finaledag van de Queensland Darts Masters in Townsville begon met de kwartfinales. Die wist Van Gerwen door te komen door Haupai Puha met 6-1 te verslaan.

Vervolgens stond 'Mighty Mike' tegenover Joe Cullen. De Vlijmenaar ging in deze partij uiterst effectief met zijn kansen om. Van Gerwen miste geen pijl op de dubbel, en met 7 uit 7 op de finishes werd het 7-5 voor de drievoudig wereldkampioen. 

Tegen Price kwam Van Gerwen in de finale op een 4-1 achterstand. Door twee 14-darters en een 140 finish te gooien, werd het daarna echter 4-4 in de achtste leg. 

In de elfde leg kwam de 33-jarige Nederlander voor het eerst op voorsprong dankzij een 11-darter. Van Gerwen hield het momentum daarna vast en wierp vervolgens een 87 finish en nog een 11-darter om de wedstrijd in het slot te gooien.

Het is voor Van Gerwen alweer zijn zeventiende World Series-toernooi. Daarmee staat hij op eenzame hoogte, aangezien Phil Taylor de nummer twee op die lijst is met acht titels, gevolgd door Gary Anderson met zes eindzeges op de World Series.


Team TOTO Dart Kings genomineerd voor SponsorRing

19 March 2024

De Stichting SponsorRingen heeft het dartteam TOTO Dart Kings opgenomen in de shortlist van deze prijs in de categorie sport. Op woensdag 5 juni wordt duidelijk of het team ook daadwerkelijk in de prijzen valt.

Scroll to top