Van Gerwen pakt Premier League-titel na thriller in Berlijn

Michael van Gerwen heeft voor de zesde keer in zijn carrière de eindwinst in de Premier League Darts naar zich toegetrokken. Na een bloedstollende finale versloeg hij Joe Cullen met 11-10.

 

Van Gerwen was de avond begonnen met een gemakkelijke 10-4 overwinning op James Wade. Cullen won met dezelfde score van titelverdediger Jonny Clayton.

De Brabander kwam in het begin van de finale op achterstand, maar pakte vervolgens een 3-1 voorsprong. Cullen keerde terug tot 3-3, alvorens Van Gerwen even later met finishes vanaf 74 en 88 ervoor zorgde hij met een 6-4 voorsprong de onderbreking in ging.

Die break verspeelde Van Gerwen echter in de twaalfde leg door één pijl op tops te missen. Cullen maakte vervolgens 6-6 via dubbel 18. Beide spelers hielden daarna driemaal hun eigen leg, alvorens Van Gerwen op 10-9 wist te komen door de leg van Cullen af te snoepen.

'Mighty Mike' mocht het in zijn eigen leg afmaken, maar na een belabberde leg dwong Cullen een beslissende leg af. De Engelsman mocht de laatste leg beginnen en ging scorend goed van start, maar miste zijn ene matchdart op dubbel 16. Van Gerwen was er vervolgens als de kippen bij om via dubbel 14 de eindzege binnen te halen.

Voor Van Gerwen is het zijn eerste major-titel sinds zijn eindzege op de Players Championship Finals in november 2020. Wat betreft de wereldranglijst schiet de Nederlander er echter niets mee op. Het prijzengeld tijdens de Premier League Darts telt niet mee voor de Order of Merit.

Foto: Kais Bodensieck/PDC


Van Gerwen slaat toe tijdens Players Championship 7

19 March 2023

Opnieuw succes voor onze Dart Kings op het Players Championship-circuit. Tijdens het zevende toernooi van het seizoen wist Michael van Gerwen de titel te pakken. Eerder pakten Dirk van Duijvenbode (tweemaal) en Danny Noppert (eenmaal) al een Players Championship-titel.

Scroll to top