Van Gerwen pakt eindzege op TOTO Dutch Darts Masters

Michael van Gerwen heeft zich op koninklijke wijze gekroond tot winnaar van de TOTO Dutch Darts Masters. Na een enerverende finalesessie mocht 'Mighty Mike' de Toon Greebe Trophy omhoog tillen in Den Bosch.

Nadat Van Gerwen op vrijdag in de eerste ronde had gewonnen van Vincent van der Voort (6-1), stond hij in zijn eerste wedstrijd op zaterdagavond opnieuw tegenover een teamgenoot. De Vlijmenaar kwam 2-5 achter tegen Raymond van Barneveld, maar wist toch nog met 6-5 te winnen nadat Van Gerwen twee matchdarts overleefde.

Vervolgens versloeg hij Gian van Veen met 7-4 om zich te plaatsen voor de finale. Tienersensatie Luke Littler werd zijn tegenstander in de eindstrijd, nadat de 17-jarige Engelsman had gewonnen van Dirk van Duijvenbode (6-2), Luke Humphries (6-5) en Gerwyn Price (7-4).

In de finale kwam Van Gerwen in de derde leg op een break achterstand, maar met een 11-darter in de vierde leg maakte Van Gerwen de break direct ongedaan. Vervolgens bleek de nummer twee van de wereld ijzersterk in zijn eigen legs met onder meer een 130 finish en een 13-darter om 6-5 voor te komen.

Littler maakte 6-6 met een 70 finish en kreeg daarna in de dertiende leg zijn beste kans om de leg van Van Gerwen af te snoepen. 'The Nuke' liet echter zijn twee breakkansen onbenut, waarna Van Gerwen met een 13-darter op 7-6 wist te komen. Met een 12-darter in de leg van Littler haalde Van Gerwen daarna de trekker over.


Team TOTO Dart Kings genomineerd voor SponsorRing

19 March 2024

De Stichting SponsorRingen heeft het dartteam TOTO Dart Kings opgenomen in de shortlist van deze prijs in de categorie sport. Op woensdag 5 juni wordt duidelijk of het team ook daadwerkelijk in de prijzen valt.

Scroll to top