Van Gerwen onderuit tegen Whitlock op New South Wales Darts Masters

Michael van Gerwen is er niet in geslaagd om de kwartfinales te bereiken op de New South Wales Darts Masters in Wollongong. Simon Whitlock bleek in de eerste ronde met 6-5 te sterk.

Van Gerwen was met veel vertrouwen afgereisd naar het World Series-toernooi in Wollongong. 'Mighty Mike' had drie van de laatste vier televisietoernooien gewonnen, waaronder de Queensland Darts Masters vorige week in Townsville. 

De Vlijmenaar liet echter een kans liggen om Whitlock al vroeg in de partij te breaken. Van Gerwen liet in de derde leg drie breakkansen onbenut, waarna Whitlock via dubbel 10 op 2-1 kwam. Met een 72 finish maakte hij daarna wel gelijk en vervolgens brak Van Gerwen zijn Australische tegenstander voor een 3-2 voorsprong.

Van Gerwen leverde daarna echter meteen zijn eigen leg in, en ook de vier daaropvolgende legs gingen tegen de darts in. Dat was inclusief de tiende leg, nadat Van Gerwen een matchdart op tops onbenut liet. Whitlock zorgde daarna opnieuw voor een rebreak met een 88 finish. 'The Wizard' trok daarna de beslissende leg naar zich toe met een 15-darter.

Volgende week wacht Van Gerwen nog een nieuwe kans op een World Series-titel. Komende week reizen de darters af naar het Nieuw-Zeelandse Hamilton voor de New Zealand Darts Masters. 


Team TOTO Dart Kings genomineerd voor SponsorRing

19 March 2024

De Stichting SponsorRingen heeft het dartteam TOTO Dart Kings opgenomen in de shortlist van deze prijs in de categorie sport. Op woensdag 5 juni wordt duidelijk of het team ook daadwerkelijk in de prijzen valt.

Scroll to top