Van Gerwen onderstreept status als Euro Tour-koning met titel op European Darts Open

Michael van Gerwen heeft in Leverkusen voor de derde keer dit seizoen een Euro Tour-titel veroverd. Mighty Mike pakte de eindzege op de European Darts Open, na eerder titels op de German Darts Championship en de Austrian Darts Open in 2022.

Van Gerwen onderstreept status als Euro Tour-koning met titel op European Darts Open

Van Gerwen zorgde in de tweede ronde voor een spectaculair opening van zijn toernooi door Daryl Gurney met 6-3 en een gemiddelde van 113.79 te verslaan. Vervolgens rekende de Vlijmenaar af met Jonny Clayton. In die partij boog Van Gerwen een 2-4 achterstand om in een 6-4 zege.

Bij de laatste acht stond hij tegenover teamgenoot Dirk van Duijvenbode, die daarvoor van Maik Kuivenhoven (6-1) en Joe Cullen (6-3) had gewonnen. Van Duijvenbode kreeg zeven kansen om Van Gerwen uit het toernooi te knikkeren, maar had het vizier in twee nerveuze slotlegs niet op scherp staan. Van Gerwen ontsnapte aan uitschakeling en zegevierde daarna in de halve eindstrijd met 7-2 tegen Luke Humphries.

In de finale was Dimitri van den Bergh de tegenstander. Van Gerwen kwam in het begin van de wedstrijd op een break achterstand, maar herstelde meteen de schade en kwam dankzij een 74 finish en een 11-darter op een 3-1 voorsprong. Van den Bergh trok de stand echter weer gelijk in de zesde leg.

Van Gerwen gooide daarna twee geweldige eigen legs met een 164 finish en een 12-darter, waarna hij Van den Bergh in de tiende leg brak met een 12-darter om 6-4 voor te komen.

De 33-jarige Brabander liet kansen liggen op 7-4, maar vervolgens werd het wel 7-5. Daarna maakte Van Gerwen het gedecideerd af in zijn eigen leg om alweer zijn 35ste Euro Tour-titel in zijn carrière te winnen.


Team TOTO Dart Kings genomineerd voor SponsorRing

19 March 2024

De Stichting SponsorRingen heeft het dartteam TOTO Dart Kings opgenomen in de shortlist van deze prijs in de categorie sport. Op woensdag 5 juni wordt duidelijk of het team ook daadwerkelijk in de prijzen valt.

Scroll to top