Van Gerwen ondanks verlies in finale zeker van play-offs Premier League Darts

Michael van Gerwen kwam donderdagavond één leg tekort voor de weektitel in Sheffield. Mighty Mike ging in de finale met 6-5 onderuit tegen Gerwyn Price, maar verzekerde zich wel van deelname aan de play-offs van de Premier League Darts.

Van Gerwen ondanks verlies in finale zeker van play-offs Premier League Darts

Van Gerwen begon de avond met een 6-1 overwinning op Peter Wright en won daarna moeizaam met 6-5 van Michael Smith. Hierdoor had de Brabander zijn benodigde drie punten binnen om definitief een plek in de top vier van de eindranglijst te claimen. 

Maar er gloorde voor Van Gerwen nog een kans om zijn achterstand op koploper Jonny Clayton verder te dichten. Van Gerwen was goed op weg tegen Price, want met onder meer een 50 finish en een 12-darter kwam hij op een 4-2 voorsprong.

De 33-jarige Nederlander liet echter vier kansen liggen om in de achtste leg 5-3 te maken, waardoor Price terug kon komen tot 4-4. Beide spelers hielden daarna hun eigen leg, waarna Price met een 14-darter in de laatste leg de titel pakte. 

Met nog twee speelweken te gaan staat Van Gerwen op een tweede plaats met drie punten achterstand op Jonny Clayton. Zijn voorsprong op nummer drie James Wade is zes punten. 

Foto: Simon O’Connor/PDC


Van Gerwen heeft paar dagen vrijaf na Premier League-titel

26 May 2023

Michael van Gerwen vertrekt zaterdag naar New York, waar volgende week de US Darts Masters plaatsvindt. Mighty Mike weet nog niet hoe hij zijn vrije dagen gaat besteden, zo vertelde hij tegen de Nederlandse pers in de O2 Arena.

Scroll to top