Van Gerwen naar laatste acht in New York

Michael van Gerwen heeft zich ten koste van Jules van Dongen geplaatst voor de kwartfinales op de US Darts Masters in New York.

Soepel ging het echter niet voor Van Gerwen, die wel een vroege 3-0 voorsprong pakte. Zo miste Mighty Mike drie kansen op 5-2 te maken, waardoor Van Dongen zich terug in de wedstrijd kon vechten. De Amerikaan kwam met een 76 finish en een 98 check-out terug tot 4-3.

Van Dongen kreeg zelfs een kans op 4-4, nadat Van Gerwen twee darts op dubbel 8 onbenut had gelaten. 'The Dutch Dragon' miste echter, waarna Van Gerwen met zijn vijfde kans eindelijk op 5-3 wist te komen. De Nederlander kon het in de negende leg afmaken, maar miste vijf matchdarts. Van Dongen bracht de stand op 5-4, waarna Van Gerwen het duel alsnog besliste met een 13-darter.

De 33-jarige Brabander speelt in de nacht van zaterdag op zondag in de kwartfinale van de US Darts Masters tegen James Wade. Later in de nacht worden ook de halve finales en finale gespeeld.


Van Gerwen slaat toe tijdens Players Championship 7

19 March 2023

Opnieuw succes voor onze Dart Kings op het Players Championship-circuit. Tijdens het zevende toernooi van het seizoen wist Michael van Gerwen de titel te pakken. Eerder pakten Dirk van Duijvenbode (tweemaal) en Danny Noppert (eenmaal) al een Players Championship-titel.

Scroll to top