Van Gerwen naar laatste acht in New York

Michael van Gerwen heeft zich ten koste van Jules van Dongen geplaatst voor de kwartfinales op de US Darts Masters in New York.

Soepel ging het echter niet voor Van Gerwen, die wel een vroege 3-0 voorsprong pakte. Zo miste Mighty Mike drie kansen op 5-2 te maken, waardoor Van Dongen zich terug in de wedstrijd kon vechten. De Amerikaan kwam met een 76 finish en een 98 check-out terug tot 4-3.

Van Dongen kreeg zelfs een kans op 4-4, nadat Van Gerwen twee darts op dubbel 8 onbenut had gelaten. 'The Dutch Dragon' miste echter, waarna Van Gerwen met zijn vijfde kans eindelijk op 5-3 wist te komen. De Nederlander kon het in de negende leg afmaken, maar miste vijf matchdarts. Van Dongen bracht de stand op 5-4, waarna Van Gerwen het duel alsnog besliste met een 13-darter.

De 33-jarige Brabander speelt in de nacht van zaterdag op zondag in de kwartfinale van de US Darts Masters tegen James Wade. Later in de nacht worden ook de halve finales en finale gespeeld.


Vijftal Dart Kings in actie op de European Darts Open

19 June 2024

Van 21 tot en met 23 juni vindt de European Darts Open plaats in het Duitse Leverkusen. Michael van Gerwen, Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode, Raymond van Barneveld en Gian van Veen zijn aanwezig op dit toernooi in de Ostermann-Arena.

Van Gerwen en Noppert namens Nederland naar World Cup of Darts

18 June 2024

Michael van Gerwen en Danny Noppert gaan samen Nederland vertegenwoordigen op de World Cup of Darts. Het jaarlijkse landentoernooi waarbij er in duo's gespeeld wordt, vindt plaats van 27 tot en met 30 juni in Frankfurt. Nederland behoort bij dit toernooi standaard tot de topfavorieten.

Michael van Gerwen slaagt er niet in titel te prolongeren in Polen

15 June 2024

Het is Michael van Gerwen niet gelukt om de Poland Darts Masters voor een tweede keer op rij op zijn naam te schrijven. In de halve finales van het World Series-toernooi in Gliwice ging hij onderuit tegen Rob Cross, nadat hij nog een uitstekende indruk had achtergelaten in zijn kwartfinale.

Scroll to top