Van Gerwen naar finale op World Matchplay, Noppert ten onder tegen Price

Michael van Gerwen is zaterdagavond doorgedrongen tot de finale van de World Matchplay in Blackpool. Helaas komt er geen Nederlandse finale, want Danny Noppert ging in de halve eindstrijd eervol onderuit tegen Gerwyn Price.

Noppert botste na een ijzersterk toernooi op een superieure Gerwyn Price, die bovendien ook een negendarter wist te gooien tegen 'The Freeze'. De Welshman bleek uiteindelijk met 17-11 te sterk voor Noppert, die in de kwartfinales teamgenoot Dirk van Duijvenbode had uitgeschakeld.

Van Gerwen won na een spannende wedstrijd van Dimitri van den Bergh. Lange tijd moest 'Mighty Mike' in de achtervolging tegen de Belg. Pas in de 29ste leg kwam Van Gerwen voor het eerst op voorsprong en die positie gaf de Brabander daarna niet meer af.

Zondagavond speelt Van Gerwen in de finale tegen Price. 'Mighty Mike' won het toernooi in Blackpool eerder in 2015 en 2016.


Vijftal Dart Kings in actie op de European Darts Open

19 June 2024

Van 21 tot en met 23 juni vindt de European Darts Open plaats in het Duitse Leverkusen. Michael van Gerwen, Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode, Raymond van Barneveld en Gian van Veen zijn aanwezig op dit toernooi in de Ostermann-Arena.

Van Gerwen en Noppert namens Nederland naar World Cup of Darts

18 June 2024

Michael van Gerwen en Danny Noppert gaan samen Nederland vertegenwoordigen op de World Cup of Darts. Het jaarlijkse landentoernooi waarbij er in duo's gespeeld wordt, vindt plaats van 27 tot en met 30 juni in Frankfurt. Nederland behoort bij dit toernooi standaard tot de topfavorieten.

Michael van Gerwen slaagt er niet in titel te prolongeren in Polen

15 June 2024

Het is Michael van Gerwen niet gelukt om de Poland Darts Masters voor een tweede keer op rij op zijn naam te schrijven. In de halve finales van het World Series-toernooi in Gliwice ging hij onderuit tegen Rob Cross, nadat hij nog een uitstekende indruk had achtergelaten in zijn kwartfinale.

Scroll to top