Van Gerwen naar finale op World Matchplay, Noppert ten onder tegen Price

Michael van Gerwen is zaterdagavond doorgedrongen tot de finale van de World Matchplay in Blackpool. Helaas komt er geen Nederlandse finale, want Danny Noppert ging in de halve eindstrijd eervol onderuit tegen Gerwyn Price.

Noppert botste na een ijzersterk toernooi op een superieure Gerwyn Price, die bovendien ook een negendarter wist te gooien tegen 'The Freeze'. De Welshman bleek uiteindelijk met 17-11 te sterk voor Noppert, die in de kwartfinales teamgenoot Dirk van Duijvenbode had uitgeschakeld.

Van Gerwen won na een spannende wedstrijd van Dimitri van den Bergh. Lange tijd moest 'Mighty Mike' in de achtervolging tegen de Belg. Pas in de 29ste leg kwam Van Gerwen voor het eerst op voorsprong en die positie gaf de Brabander daarna niet meer af.

Zondagavond speelt Van Gerwen in de finale tegen Price. 'Mighty Mike' won het toernooi in Blackpool eerder in 2015 en 2016.


Team TOTO Dart Kings genomineerd voor SponsorRing

19 March 2024

De Stichting SponsorRingen heeft het dartteam TOTO Dart Kings opgenomen in de shortlist van deze prijs in de categorie sport. Op woensdag 5 juni wordt duidelijk of het team ook daadwerkelijk in de prijzen valt.

Scroll to top