Van Gerwen na zwaarbevochten zege geplaatst voor knock-outfase in Wolverhampton

Michael van Gerwen is na twee groepswedstrijden al verzekerd van een plek bij de laatste zestien op de Grand Slam of Darts. 'Mighty Mike' boekte zondagavond in zijn tweede duel een zwaarbevochten zege op Rob Cross (5-4).

Van Gerwen kwam tegen de oud-wereldkampioen op een 1-3 achterstand, maar Cross verzuimde het verschil groter te maken. Het gaf de Vlijmenaar de mogelijkheid om drie legs op rij te pakken, waardoor de stand na zeven legs 4-3 in het voordeel van Van Gerwen was.

Cross dwong daarna een beslissende leg af, die 'Voltage' ook nog mocht begonnen. Cross liet drie matchdarts onbenut, waarna Van Gerwen via dubbel 8 de overwinning alsnog zijn kant op trok.Β 

Van Gerwen speelt dinsdagavond in zijn afsluitende wedstrijd tegen Martijn Kleermaker. Bij winst op zijn landgenoot is de drievoudig Grand Slam-kampioen poulewinnaar, hetgeen op papier een makkelijkere loting oplevert in de volgende ronde.

Dirk van Duijvenbode wist na zijn 5-4 nederlaag tegen Gary Anderson wel zijn tweede poulewedstrijd te winnen. De Westlander versloeg Steve Lennon met 5-2 en blijft daardoor in de race voor een plek bij de laatste zestien.

Indien Van Duijvenbode zijn laatste poulewedstrijd tegen Luke Humphries wint, dan is 'Aubergenius' sowieso door. Bij elk ander resultaat is hij afhankelijk van de uitslag tussen Steve Lennon en Gary Anderson.


Team TOTO Dart Kings genomineerd voor SponsorRing

19 March 2024

De Stichting SponsorRingen heeft het dartteam TOTO Dart Kings opgenomen in de shortlist van deze prijs in de categorie sport. Op woensdag 5 juni wordt duidelijk of het team ook daadwerkelijk in de prijzen valt.

Scroll to top