Van Gerwen moet nog weekje wachten op definitieve plaatsing voor play-offs Premier League Darts

Michael van Gerwen heeft de weekfinale van de Premier League Darts in Glasgow verloren. De 33-jarige Brabander moest in de finale zijn meerdere erkennen in Jonny Clayton.

Van Gerwen moet nog weekje wachten op definitieve plaatsing voor play-offs Premier League Darts

Van Gerwen boekte eerder op de avond twee zwaarbevochten zeges om de finale te halen tijdens de dertiende speelweek van de Premier League Darts.

In de kwartfinale tegen Joe Cullen verspeelde Van Gerwen een 5-2 voorsprong, maar won Mighty Mike alsnog met 6-5 na een 14-darter in de laatste leg.

Ook tegen Michael Smith had de nummer drie van de wereld de volle elf legs nodig, maar wel nadat Van Gerwen een 4-2 achterstand had goedgemaakt. Van Gerwen kende vervolgens een fantastische start in de laatste leg met een 180'er, gevolgd door 139 en 130. Uiteindelijk klaarde de Vlijmenaar de klus met een 14-darter.

De finale tegen Clayton ging gelijk op, tot Van Gerwen in de achtste leg vier missers maakte op de dubbels. Clayton brak hem via dubbel 10 voor een 5-3 voorsprong en pakte daarna in zijn eigen leg de winst in Glasgow met een 68 finish.

Met nog drie speelweken voor de boeg heeft Van Gerwen nog maximaal drie punten nodig om zich te verzekeren van deelname aan de play-offs op 13 juni in Berlijn. Op donderdag 12 mei komt de Premier League Darts langs in Sheffield. Van Gerwen heeft dan aan een finaleplaats voldoende om zich definitief bij de laatste vier te scharen. Ook wanneer Joe Cullen en Gerwyn Price hun eerste duel verliezen is dit een feit.


Scroll to top