Van Gerwen moeizaam naar winst tegen Lewis

Michael van Gerwen is in navolging van teamgenoten Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode doorgedrongen tot de laatste zestien op de World Matchplay.

Het ging echter geen moment makkelijk tegen zijn oude rivaal Adrian Lewis. Van Gerwen eindigde de partij zelfs met een gemiddelde van onder de negentig: 89.99. 

De dubbels liepen wel goed bij Mighty Mike, die een finishpercentage van 43.5 procent noteerde. Zeker dankzij de finishes voorkwam Van Gerwen dat hij in de beginfase op een ruime achterstand werd gezet.

Na de tweede pauze kon Van Gerwen zijn niveau iets opkrikken, terwijl Lewis juist slordiger werd. Met een 15-darter en een 80 finish ging de Nederlander van 6-6 naar 8-6, en via een 48 check-out werd het daarna 9-6. Lewis maakte er nog 9-7 van, maar daarna maakte Van Gerwen het knap af met een 15-darter.


Van Gerwen slaat toe tijdens Players Championship 7

19 March 2023

Opnieuw succes voor onze Dart Kings op het Players Championship-circuit. Tijdens het zevende toernooi van het seizoen wist Michael van Gerwen de titel te pakken. Eerder pakten Dirk van Duijvenbode (tweemaal) en Danny Noppert (eenmaal) al een Players Championship-titel.

Scroll to top