Van Gerwen moeizaam naar winst tegen Lewis

Michael van Gerwen is in navolging van teamgenoten Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode doorgedrongen tot de laatste zestien op de World Matchplay.

Het ging echter geen moment makkelijk tegen zijn oude rivaal Adrian Lewis. Van Gerwen eindigde de partij zelfs met een gemiddelde van onder de negentig: 89.99. 

De dubbels liepen wel goed bij Mighty Mike, die een finishpercentage van 43.5 procent noteerde. Zeker dankzij de finishes voorkwam Van Gerwen dat hij in de beginfase op een ruime achterstand werd gezet.

Na de tweede pauze kon Van Gerwen zijn niveau iets opkrikken, terwijl Lewis juist slordiger werd. Met een 15-darter en een 80 finish ging de Nederlander van 6-6 naar 8-6, en via een 48 check-out werd het daarna 9-6. Lewis maakte er nog 9-7 van, maar daarna maakte Van Gerwen het knap af met een 15-darter.


Van Barneveld zeker van deelname aan World Grand Prix

22 September 2023

Raymond van Barneveld heeft zich als vierde speler van de #TOTODartKings geplaatst voor de World Grand Prix. Ook Michael van Gerwen, Dirk van Duijvenbode en Danny Noppert doen mee aan dit toernooi van 2 tot en met 10 oktober.

Scroll to top