Van Gerwen mist twee negendarters en verliest van Dobey op World Grand Prix

Michael van Gerwen is er niet in geslaagd om de kwartfinales van de World Grand Prix te halen. 'Mighty Mike' verloor in de tweede ronde van Chris Dobey. Tot overmaat van ramp miste hij ook nog twee negendarters.

Het waren de dubbels die Van Gerwen op verschillende momenten in de wedstrijd dwarszaten. Zo miste de Nederlander in de eerste leg zeven kansen om 1-1 in legs te maken. In plaats daarvan werd het 0-2 voor Dobey. Van Gerwen wierp daarna acht perfecte darts op rij, maar kon de bullseye niet raken om met een negendarter op het scorebord te komen. Via een 14-darter werd het even later wel 1-2. Echter miste hij vervolgens negen pijlen om de vierde leg te openen. Dobey was met zijn eerste pijl weg en trok de eerste set met 3-1 naar zich toe.

In de tweede set was Van Gerwen oppermachtig. De 34-jarige Vlijmenaar opende met acht perfecte pijlen, maar miste wederom de bullseye voor zijn eerste negendarter op de World Grand Prix. Via een 12-darter werd het wel 1-0 in de tweede set, en via een 15-darter werd het vervolgens 2-0. Met een 78 finish zorgde de zesvoudig World Grand Prix-kampioen voor een 1-1 stand in sets.

De derde set ging voor het eerst over de volle vijf legs. Van Gerwen vond de openingsdubbel met zijn eerste pijl, en via scores van 134 en 180 kon hij met een 14-darter de set binnenhalen.

Van Gerwen werd daarna gelijk gebroken in de vierde set, maar hij brak via dubbel 8 terug. 'Mighty Mike' had vervolgens echter vijf kansen nodig om de derde leg te openen, terwijl Dobey met een 111-score was gestart. De Engelsman wierp 76 uit en kwam op 2-1. Toch werd het wederom 2-2 na een 14-darter van Van Gerwen.

De Brabander startte sterk aan de vijfde leg van de vierde set, maar na scores van 119 en 121 haperde de motor plots en volgden drie beurten zonder triple. Van Gerwen mocht het daarna vanaf 90 proberen voor de wedstrijd, maar hij miste een matchdart op de bullseye. Dobey stond ondertussen op 16 te wachten en raakte de dubbel 8 om een laatste set af te dwingen.

In de vijfde set kwam Van Gerwen er niet meer aan te pas. Dobey kwam op 1-0 via een 94 finish en wierp daarna een 15-darater voor 2-0. Van Gerwen stond vervolgens op 56 te wachten om te proberen de achterstand te halveren, maar Dobey gunde hem die kans niet en wist 156 te finishen om Van Gerwen uit te schakelen.


Team TOTO Dart Kings genomineerd voor SponsorRing

19 March 2024

De Stichting SponsorRingen heeft het dartteam TOTO Dart Kings opgenomen in de shortlist van deze prijs in de categorie sport. Op woensdag 5 juni wordt duidelijk of het team ook daadwerkelijk in de prijzen valt.

Scroll to top