Van Gerwen maakt zich klaar voor duel met 'verraderlijke' tegenstander: 'Je moet altijd heel scherp tegen hem beginnen'

Michael van Gerwen kan zich donderdagavond in Dublin nagenoeg verzekeren van een plek in de play-offs van de Premier League Darts. Een weektitel in de Ierse hoofdstad kan hem die zekerheid bezorgen.

Van Gerwen maakt zich klaar voor duel met 'verraderlijke' tegenstander: 'Je moet altijd heel scherp tegen hem beginnen'

Na elf speelweken staat Van Gerwen op een tweede plaats. Mede dankzij drie weektitels en twee verloren finales behaalde Mighty Mike 25 punten, één punt minder dan koploper Jonny Clayton. Zijn voorsprong op de vijfde plek - de top vier mag immers meedoen aan de play-offs op 13 juni - is liefst tien punten.

''Het gaat lekker, drie keer gewonnen en twee finales gehaald, dus ik hoop dat ik in Dublin nog iets moois kan neerzetten. Natuurlijk er zijn altijd dingen die je bij wil schaven, maar je moet af en toe ook tevreden zijn'', zo blikt Van Gerwen terug op zijn Premier League-seizoen tot dusver.

Verraderlijke tegenstander

Donderdagavond begint Van Gerwen de twaalfde speelweek met een wedstrijd tegen James Wade. De Brabander verloor eerder in Birmingham van The Machine, maar wist Wade daarna twee keer wel te verslaan.

''Ik heb in deze Premier League al verschillende keren tegen hem gespeeld, maar vanavond is weer een nieuwe avond. Je moet altijd heel scherp tegen hem beginnen, het blijft een verraderlijke speler om tegen te spelen. Je wordt bijna gehypnotiseerd door hem en daarom moet je zorgen dat je scherp blijft. Hij is een kampioen in doen alsof het hem niks uitmaakt en dan toch de sterren van de hemel gooien.''

Na de avond in Dublin reist Van Gerwen door naar Oostenrijk, waar dit weekend een Euro Tour-toernooi wordt gespeeld. Ook de komende weken wacht hem een dergelijk en dus druk schema.

''Na de Euro Tour in Leverkusen (6-8 mei) zijn er ook een paar Pro Tours, die skip ik. Je kunt niet zeven dagen per week goed spelen. Dat is niet mogelijk. Je moet je hoofd erbij houden. De coronatijd is voorbij en dan weet je dat je tijdens de Premier League een heel druk schema hebt. Daar zul je mee moeten dealen. Goed je rust pakken, zorgen dat je goed slaapt en zorgen dat je de juiste dingen doet voor jezelf'', aldus Van Gerwen.


Team TOTO Dart Kings genomineerd voor SponsorRing

19 March 2024

De Stichting SponsorRingen heeft het dartteam TOTO Dart Kings opgenomen in de shortlist van deze prijs in de categorie sport. Op woensdag 5 juni wordt duidelijk of het team ook daadwerkelijk in de prijzen valt.

Scroll to top