Van Gerwen maakt bij Players Championship 21 een einde aan titeldroogte

Michael van Gerwen heeft het 21ste Players Championship-toernooi van het seizoen op zijn naam geschreven. Het is voor 'Mighty Mike' zijn eerste rankingtitel van 2024 en zelfs zijn eerste Pro Tour-titel sinds mei 2023.

Van Gerwen plaatste zich voor de finale door achtereenvolgens Lee Cocks (6-4), Ryan Meikle (6-2), Karel Sedlacek (6-3), James Wade (6-3), Gian van Veen (6-3) en Maik Kuivenhoven (7-2) te verslaan.

In de finale wist Chisnall op een 2-1 voorsprong te komen door twee keer zijn eigen leg te houden, maar in de vijfde leg werd de Engelsman alsnog gebroken na een 14-darter van Van Gerwen.

De Nederlander pakte in totaal zes legs op rij, met onder meer twee 12-darters, om 7-2 voor te komen. Chisnall gooide de handdoek nog niet in de ring en kwam met twee 13-darters terug tot 7-4. Nadat 'Chizzy' ÊÊn kans onbenut liet om de achterstand verder te verkleinen, trok Van Gerwen de wedstrijd definitief over de streep via dubbel 8.


Vier Dart Kings niet voorbij eerste ronde op World Grand Prix

08 October 2024

De World Grand Prix is snel afgelopen voor de vier Dart Kings die zich hadden geplaatst voor het unieke dubbel-in dubbel-uit toernooi. Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Danny Noppert en Gian van Veen verloren allemaal in de eerste ronde.

Van Gerwen strandt tegen superieure Wright in Hildesheim

01 September 2024

Michael van Gerwen is bij de German Darts Championship tot de kwartfinales gekomen. Bij de laatste acht van het Euro Tour-toernooi in het Duitse Hildesheim verloor hij van een superieure Peter Wright, die uiteindelijk ook de titel pakte.

Scroll to top