Van Gerwen knokt zich naar derde World Matchplay-titel

Michael van Gerwen heeft na een zinderende finale de titel gepakt op de World Matchplay. 'Mighty Mike' stond een groot gedeelte van zijn finale tegen Gerwyn Price op achterstand, maar won met 18-14.

Van Gerwen miste wat dubbels in de eerste sessie en kwam daardoor op een 4-1 achterstand. Van Gerwen kwam daarna terug tot 6-4, maar Price bleef lang zijn marge van twee รก drie legs voorsprong behouden, tot hij een slippertje maakte in de 23ste leg.

Price was niet binnen zes beurten uit, waarna Van Gerwen via dubbel 10 voor de gelijkmaker (12-12) zorgde. De voorsprong voor de Nederlander volgde in leg 29, toen Price opnieuw niet in vijf beurten uit was. Van Gerwen profiteerde met een 130 check-out en kwam voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong (15-14).ย 

De Vlijmenaar gunde Price daarna ook meteen geen leg meer. 'Mighty Mike' bracht de stand op 17-14 met twee 15-darters, waarna de drievoudig wereldkampioen met een heerlijke 121 finish op de bullseye het duel in het slot gooide.

Het is voor Van Gerwen zijn derde titel op de World Matchplay. Eerder won hij het prestigieuze toernooi in Blackpool in 2015 en 2016.


Van Gerwen heeft paar dagen vrijaf na Premier League-titel

26 May 2023

Michael van Gerwen vertrekt zaterdag naar New York, waar volgende week de US Darts Masters plaatsvindt. Mighty Mike weet nog niet hoe hij zijn vrije dagen gaat besteden, zo vertelde hij tegen de Nederlandse pers in de O2 Arena.

Scroll to top