Van Gerwen kleineert Wright en staat in finale op World Grand Prix

Michael van Gerwen heeft zich zaterdagavond met een klinkende overwinning op Peter Wright geplaatst voor de finale op de World Grand Prix. Zondag wacht Nathan Aspinall in de strijd om de titel.

Gedurende het toernooi benadrukte Wright meerdere malen dat hij de echte nummer één van de wereld is en dat zijn concurrenten allemaal naar het oefenbord moesten om beter te worden. Die praatjes kon 'Snakebite' geen moment maken. 

De Schot pakte zelfs maar één leg tegen Van Gerwen, die de eerste twee sets met 3-0 won. In de eerste set noteerde 'Mighty Mike' onder meer een 167 finish, terwijl hij 94 en 98 uitgooide in de tweede set.

Pas in de derde set kwam Wright op het scorebord, maar dat was pas nadat Van Gerwen al een 2-0 voorsprong had genomen. De Brabander pakte die set vervolgens met 3-1, en trok daarna ook de vierde set met 3-0 naar zich toe voor een plek in de finale. 


Van Gerwen heeft paar dagen vrijaf na Premier League-titel

26 May 2023

Michael van Gerwen vertrekt zaterdag naar New York, waar volgende week de US Darts Masters plaatsvindt. Mighty Mike weet nog niet hoe hij zijn vrije dagen gaat besteden, zo vertelde hij tegen de Nederlandse pers in de O2 Arena.

Scroll to top