Van Gerwen jaagt op nummer-één-positie op wereldranglijst

Michael van Gerwen heeft voor de komende maanden één groot doel. 'Mighty Mike' zou dolgraag zijn naam weer bovenaan de wereldranglijst van de PDC willen terugzien.

Van Gerwen was van januari 2014 tot januari 2021 aaneengesloten de lijstaanvoerder van de PDC Order of Merit. Inmiddels heeft de Vlijmenaar de tweede plaats op de wereldranglijst in handen.

Met de grote major-toernooien voor de deur, heeft Van Gerwen zichzelf als doel gesteld om de komende maanden de nummer-één-positie op de PDC Order of Merit weer te heroveren.

''Mijn grootste doel dit jaar is nummer één van de wereld worden'', zegt Van Gerwen tegen De Telegraaf. De drievoudig wereldkampioen beseft echter dat het een moeilijke uitdaging gaat worden.

''Michael Smith staat een stukkie voor, maar ik vind dat je altijd heel scherpe doelen moet stellen. Daar word je scherper en beter van'', aldus Van Gerwen.

Van Gerwen staat momenteel 164.000 pond achter op Smith. Op de World Grand Prix begin oktober kan 'Mighty Mike' een groot deel van zijn achterstand proberen te overbruggen. Twee jaar geleden verloor Van Gerwen op dat toernooi in de eerste ronde, waardoor hij weinig prijzengeld hoeft te verdedigen. De winnaar van de World Grand Prix ontvangt 120.000 pond aan prijzengeld.


Team TOTO Dart Kings genomineerd voor SponsorRing

19 March 2024

De Stichting SponsorRingen heeft het dartteam TOTO Dart Kings opgenomen in de shortlist van deze prijs in de categorie sport. Op woensdag 5 juni wordt duidelijk of het team ook daadwerkelijk in de prijzen valt.

Scroll to top