Van Gerwen in twee sets door op World Grand Prix, Van Duijvenbode uitgeschakeld

Michael van Gerwen is maandagavond doorgedrongen tot de tweede ronde op de World Grand Prix in Leicester. Helaas viel Dirk van Duijvenbode wel in de eerste ronde af.

Van Duijvenbode begon goed aan zijn partij tegen titelverdediger Jonny Clayton en pakte met een knappe 156 finish de eerste set.

De Westlander begon zich daarna echter steeds meer te irriteren aan de geluiden vanuit de zaal. De zaal dat immers niet vol, waardoor geluiden extra goed hoorbaar waren. Clayton had daar minder last van en pakte set twee en drie met 3-1 om Van Duijvenbode uit te schakelen. 

Van Gerwen won met 2-0 in sets van zijn oude rivaal Gary Anderson. Het openen van de legs op de dubbels ging 'Mighty Mike' goed af, maar de Brabander had grootse moeite om de legs te finishen. Maar gelukkig voor Van Gerwen miste Anderson al zijn elf dubbels in de eerste set, waardoor die set met 3-0 naar Van Gerwen ging.

Anderson kwam er in de tweede set iets beter in en pakte zelfs een 2-1 voorsprong. Echter maakte Van Gerwen 2-2 in de tweede set met een 15-darter, waarna hij met een schitterende 12-darter het vonnis velde over 'The Flying Scotsman'. 


Team TOTO Dart Kings genomineerd voor SponsorRing

19 March 2024

De Stichting SponsorRingen heeft het dartteam TOTO Dart Kings opgenomen in de shortlist van deze prijs in de categorie sport. Op woensdag 5 juni wordt duidelijk of het team ook daadwerkelijk in de prijzen valt.

Scroll to top