Van Gerwen heerst in Leeds bij negende speelweek Premier League Darts

Michael van Gerwen heeft zich donderdagavond in Leeds voor de derde maal tot weekwinnaar in de Premier League Darts gekroond.

Van Gerwen heerst in Leeds bij negende speelweek Premier League Darts

De speelweek in Leeds begon met een meevaller voor de Nederlander. Zijn eerste tegenstander Gary Anderson haakte af door een positieve coronatest. Hierdoor kreeg Mighty Mike een bye in de eerste ronde.

Bij de laatste vier werd Peter Wright met 6-3 verslagen, waardoor Van Gerwen het in de finale mocht opnemen tegen James Wade. Een week geleden in Birmingham verloor de Brabander nog van The Machine, maar in Leeds nam Van Gerwen keihard revanche.

Van Gerwen wist de finale met 6-1 te winnen en noteerde in de eindstrijd een puik gemiddelde van bijna 104 met een finishpercentage van liefst 67 procent.

Door deze weektitel gaat Van Gerwen weer alleen aan de leiding in de Premier League Darts. Na negen speelweek staat de vijfvoudig Premier League-kampioen op 22 punten, met drie punten voorsprong op zijn naaste achtervolger Jonny Clayton.

Er worden nog zeven speelweken afgewerkt voordat de vier beste spelers van de reguliere competitie op maandag 13 juni deelnemen aan de play-offs in de Duitse hoofdstad Berlijn.

 

Van Gerwen heeft paar dagen vrijaf na Premier League-titel

26 May 2023

Michael van Gerwen vertrekt zaterdag naar New York, waar volgende week de US Darts Masters plaatsvindt. Mighty Mike weet nog niet hoe hij zijn vrije dagen gaat besteden, zo vertelde hij tegen de Nederlandse pers in de O2 Arena.

Scroll to top