Van Gerwen grijpt naast eindzege op US Darts Masters

Michael van Gerwen heeft genoegen moeten nemen met de tweede plaats op de US Darts Masters. Bij het World Series-toernooi in New York bleek Michael Smith in de finale met 8-4 te sterk. 

Van Gerwen had de finale in de Madison Square Garden bereikt door achtereenvolgens Jules van Dongen (6-4), James Wade (8-3) en Gerwyn Price (8-4) te verslaan. In de finale trof hij Michael Smith, die Doug Boehm (6-3), Gary Anderson (8-3) en Peter Wright (8-6) had verslagen.

In de eindstrijd kwam Van Gerwen op een 3-1 en 4-3 voorsprong, maar zag hij Smith ijzersterk uit de onderbreking komen. 'Bullyboy' nam de voorsprong over met een 100 finish en een 15-darter.

Van Gerwen had in de tiende leg gelijk moeten maken, maar miste drie kansen op 5-5. Smith kwam vervolgens op 6-4 en stond daarna ook geen leg meer af.


Team TOTO Dart Kings genomineerd voor SponsorRing

19 March 2024

De Stichting SponsorRingen heeft het dartteam TOTO Dart Kings opgenomen in de shortlist van deze prijs in de categorie sport. Op woensdag 5 juni wordt duidelijk of het team ook daadwerkelijk in de prijzen valt.

Scroll to top