Van Gerwen gooit negendarter, maar grijpt naast eindzege op Players Championship Finals

Michael van Gerwen heeft naast de eindzege gegrepen op de Players Championship Finals. De 34-jarige Brabander wierp een negendarter in zijn finale tegen Luke Humphries, maar kon daarna een ruime voorsprong niet zilveren.

De zevenvoudig winnaar van de Players Championship Finals wierp een perfecte leg in de vijfde leg om 3-2 voor te komen. Van Gerwen bleef daarna oppermachtig en liep daarna uit naar een 9-5 voorsprong.

Van Gerwen had nog maar twee legs nodig, maar moest daarna met lede ogen aanzien hoe Humphries steeds dichterbij kwam en uiteindelijk zelfs op een 9-10 voorsprong wist te komen. Van Gerwen kreeg acht kansen om een beslissende leg af te dwingen, maar kon de dubbel niet raken. Daardoor ging de titel in Minehead naar Humphries, die met 11-9 aan het langste eind trok.

Dankzij de finaleplaats is Van Gerwen wel gestegen naar de tweede plaats op de wereldranglijst. Daardoor is 'Mighty Mike' als tweede gerangschikt op het WK Darts in december.


Team TOTO Dart Kings genomineerd voor SponsorRing

19 March 2024

De Stichting SponsorRingen heeft het dartteam TOTO Dart Kings opgenomen in de shortlist van deze prijs in de categorie sport. Op woensdag 5 juni wordt duidelijk of het team ook daadwerkelijk in de prijzen valt.

Scroll to top