Van Gerwen en Van Duijvenbode naar laatste zestien in München

Michael van Gerwen en Dirk van Duijvenbode hebben zich geplaatst voor de laatste zestien op de German Darts Grand Prix. Teamgenoten Vincent van der Voort en Raymond van Barneveld slaagden er niet in om de finaledag te halen van het Euro Tour-toernooi in München.

Van der Voort werd zaterdag in de eerste ronde uitgeschakeld door Jeffrey de Zwaan. Van Barneveld won in de eerste ronde met 6-0 van James Wilson, maar ging in zijn daaropvolgende partij onderuit tegen Damon Heta (6-4).

Van Gerwen en Van Duijvenbode mochten het toernooi zondag vanaf de tweede ronde instromen en moesten flink aan de bak om zich bij de laatste zestien te scharen. Van Duijvenbode won na een beslissende leg met 6-5 van Boris Krcmar. Ook Van Gerwen had de volle elf legs nodig. De Brabander boog tegen Chris Dobey een 3-5 achterstand om in een 6-5 overwinning.

Maandag speelt Van Gerwen bij de laatste zestien tegen oud-wereldkampioen Rob Cross. Van Duijvenbode kruist de degens met landgenoot Wesley Plaisier.

Team TOTO Dart Kings genomineerd voor SponsorRing

19 March 2024

De Stichting SponsorRingen heeft het dartteam TOTO Dart Kings opgenomen in de shortlist van deze prijs in de categorie sport. Op woensdag 5 juni wordt duidelijk of het team ook daadwerkelijk in de prijzen valt.