Van Gerwen dik tevreden na perfecte start op World Grand Prix: ''Mijn dubbels waren van topniveau''

Michael van Gerwen kende dinsdagavond een perfecte start van zijn jacht op titelprolongatie tijdens de World Grand Prix. In de eerste ronde boekte hij een klinkende 2-0 overwinning op Josh Rock. 

De Noord-Ier wist in twee sets slechts één leg te pakken tegen Van Gerwen, die uit wist te blinken op de dubbels. De 34-jarige Vlijmenaar vond makkelijk de openingsdubbels en was uitermate scherp met het finishen. Zo wierp 'Mighty Mike' onder meer tweemaal 70, 68, 72 en 84 uit om zijn legs binnen te halen.

Van Gerwen keek na afloop zeer tevreden terug op zijn vertoonde spel. ''Om zo'n prestatie neer te zetten tegen een speler van dat kaliber geeft vertrouwen'', zei hij tijdens zijn persconferentie.

''De eerste ronde op dit toernooi is altijd tricky, tegen wie je ook moet spelen. Kijk maar eens hoeveel goede spelers al zijn uitgeschakeld.''

Van Gerwen was vooral te spreken over zijn dubbels. ''Die waren van topniveau. Wellicht is dat niet terug te zien in de gemiddeldes, maar dat maakt niet uit. Het belangrijkste is dat de overwinning binnen is.''

Bij de laatste zestien staat de zesvoudig World Grand Prix-winnaar tegenover Chris Dobey. Vorig jaar stonden de twee spelers tegenover elkaar in de kwartfinales en toen won Van Gerwen met 3-1 in sets. 'Mighty Mike' heeft er alle vertrouwen in dat hij deze week voor de zevende keer met de grote beker in handen staat op het dubbel-in dubbel-uit toernooi.

''Het gaat niet gebeuren'', lacht Van Gerwen op de vraag of iemand hem nog kan afstoppen. ''Het format wordt steeds langer en dat is niet voordeliger voor mijn tegenstanders. Ik moet blijven geloven in mijn eigen kunnen en misschien is dat ook wel de reden waarom ik op dit moment zo goed speel.''


Team TOTO Dart Kings genomineerd voor SponsorRing

19 March 2024

De Stichting SponsorRingen heeft het dartteam TOTO Dart Kings opgenomen in de shortlist van deze prijs in de categorie sport. Op woensdag 5 juni wordt duidelijk of het team ook daadwerkelijk in de prijzen valt.

Scroll to top