Van Gerwen delft onderspit tegen Clayton in Manchester

Michael van Gerwen heeft tijdens de tiende speelweek van de Premier League Darts in Manchester zijn eerste wedstrijd verloren van Jonny Clayton.

Van Gerwen delft onderspit tegen Clayton in Manchester

Van Gerwen kwam in het begin van de wedstrijd op een 0-2 achterstand, maar keerde terug tot 2-2 door 152 en 131 uit te gooien. De Nederlander werkte daarna drie sterke eigen legs af, maar ook Clayton maakte geen fout in zijn legs waardoor er een beslissende leg aan te pas moest komen.

Mighty Mike mocht de laatste leg beginnen, maar het was Clayton die de beste start maakte met een 180'er, gevolgd door twee 125-scores. Van Gerwen stond echter na negen pijlen op 115 en kon aanleggen voor de winst. Echter miste hij dubbel 18 voor een plek bij de laatste vier tijdens deze speelweek. Clayton wist daarna 71 uit te gooien om Van Gerwen uit te schakelen.

De Welshman had met een weektitel in Manchester de leiding van Van Gerwen overgenomen in de competitiestand, maar The Ferret verloor in de halve eindstrijd van Joe Cullen. Van Gerwen blijft na tien speelweken dus nog koploper, maar zijn voorsprong op Clayton is geslonken tot ÊÊn punt.


Van Gerwen slaat toe tijdens Players Championship 7

19 March 2023

Opnieuw succes voor onze Dart Kings op het Players Championship-circuit. Tijdens het zevende toernooi van het seizoen wist Michael van Gerwen de titel te pakken. Eerder pakten Dirk van Duijvenbode (tweemaal) en Danny Noppert (eenmaal) al een Players Championship-titel.

Scroll to top