Van Gerwen delft onderspit tegen Clayton in Manchester

Michael van Gerwen heeft tijdens de tiende speelweek van de Premier League Darts in Manchester zijn eerste wedstrijd verloren van Jonny Clayton.

Van Gerwen delft onderspit tegen Clayton in Manchester

Van Gerwen kwam in het begin van de wedstrijd op een 0-2 achterstand, maar keerde terug tot 2-2 door 152 en 131 uit te gooien. De Nederlander werkte daarna drie sterke eigen legs af, maar ook Clayton maakte geen fout in zijn legs waardoor er een beslissende leg aan te pas moest komen.

Mighty Mike mocht de laatste leg beginnen, maar het was Clayton die de beste start maakte met een 180'er, gevolgd door twee 125-scores. Van Gerwen stond echter na negen pijlen op 115 en kon aanleggen voor de winst. Echter miste hij dubbel 18 voor een plek bij de laatste vier tijdens deze speelweek. Clayton wist daarna 71 uit te gooien om Van Gerwen uit te schakelen.

De Welshman had met een weektitel in Manchester de leiding van Van Gerwen overgenomen in de competitiestand, maar The Ferret verloor in de halve eindstrijd van Joe Cullen. Van Gerwen blijft na tien speelweken dus nog koploper, maar zijn voorsprong op Clayton is geslonken tot ÊÊn punt.


Vijftal Dart Kings in actie op de European Darts Open

19 June 2024

Van 21 tot en met 23 juni vindt de European Darts Open plaats in het Duitse Leverkusen. Michael van Gerwen, Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode, Raymond van Barneveld en Gian van Veen zijn aanwezig op dit toernooi in de Ostermann-Arena.

Van Gerwen en Noppert namens Nederland naar World Cup of Darts

18 June 2024

Michael van Gerwen en Danny Noppert gaan samen Nederland vertegenwoordigen op de World Cup of Darts. Het jaarlijkse landentoernooi waarbij er in duo's gespeeld wordt, vindt plaats van 27 tot en met 30 juni in Frankfurt. Nederland behoort bij dit toernooi standaard tot de topfavorieten.

Michael van Gerwen slaagt er niet in titel te prolongeren in Polen

15 June 2024

Het is Michael van Gerwen niet gelukt om de Poland Darts Masters voor een tweede keer op rij op zijn naam te schrijven. In de halve finales van het World Series-toernooi in Gliwice ging hij onderuit tegen Rob Cross, nadat hij nog een uitstekende indruk had achtergelaten in zijn kwartfinale.

Scroll to top