Van Gerwen comfortabel naar kwartfinales in Blackpool

Michael van Gerwen heeft zich bij de laatste acht op de World Matchplay geschaard. 'Mighty Mike' won dinsdagavond in Blackpool zonder veel problemen van Joe Cullen (11-5).

Dankzij een sterke eerste sessie had Van Gerwen al snel een 4-1 voorsprong te pakken. Na de onderbreking kwam Cullen terug tot 4-3 en kreeg hij zelfs vier kansen op 4-4. Die miste hij allemaal, waarna Van Gerwen met een 23-darter voor 5-3 zorgde. Die tik kwam Cullen daarna niet meer te boven.

In de elfde leg kwam Van Gerwen op een tweede break voorsprong via dubbel 10. Cullen maakte nog 8-5 in de dertiende leg, maar vervolgens pakte zijn Nederlandse tegenstander drie legs op rij om de partij in het slot te gooien.

De tegenstander van Van Gerwen bij de laatste acht is ook al bekend. De 33-jarige Brabander treft Nathan Aspinall, die in de tweede ronde afrekende met James Wade.

Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode krijgen woensdagavond de kans om zich te plaatsen voor de kwartfinales van dit prestigieuze toernooi. Noppert speelt tegen Daryl Gurney, en Van Duijvenbode staat tegenover Michael Smith.


Team TOTO Dart Kings genomineerd voor SponsorRing

19 March 2024

De Stichting SponsorRingen heeft het dartteam TOTO Dart Kings opgenomen in de shortlist van deze prijs in de categorie sport. Op woensdag 5 juni wordt duidelijk of het team ook daadwerkelijk in de prijzen valt.

Scroll to top