Van Gerwen comfortabel naar kwartfinales in Blackpool

Michael van Gerwen heeft zich bij de laatste acht op de World Matchplay geschaard. 'Mighty Mike' won dinsdagavond in Blackpool zonder veel problemen van Joe Cullen (11-5).

Dankzij een sterke eerste sessie had Van Gerwen al snel een 4-1 voorsprong te pakken. Na de onderbreking kwam Cullen terug tot 4-3 en kreeg hij zelfs vier kansen op 4-4. Die miste hij allemaal, waarna Van Gerwen met een 23-darter voor 5-3 zorgde. Die tik kwam Cullen daarna niet meer te boven.

In de elfde leg kwam Van Gerwen op een tweede break voorsprong via dubbel 10. Cullen maakte nog 8-5 in de dertiende leg, maar vervolgens pakte zijn Nederlandse tegenstander drie legs op rij om de partij in het slot te gooien.

De tegenstander van Van Gerwen bij de laatste acht is ook al bekend. De 33-jarige Brabander treft Nathan Aspinall, die in de tweede ronde afrekende met James Wade.

Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode krijgen woensdagavond de kans om zich te plaatsen voor de kwartfinales van dit prestigieuze toernooi. Noppert speelt tegen Daryl Gurney, en Van Duijvenbode staat tegenover Michael Smith.


Vijftal Dart Kings in actie op de European Darts Open

19 June 2024

Van 21 tot en met 23 juni vindt de European Darts Open plaats in het Duitse Leverkusen. Michael van Gerwen, Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode, Raymond van Barneveld en Gian van Veen zijn aanwezig op dit toernooi in de Ostermann-Arena.

Van Gerwen en Noppert namens Nederland naar World Cup of Darts

18 June 2024

Michael van Gerwen en Danny Noppert gaan samen Nederland vertegenwoordigen op de World Cup of Darts. Het jaarlijkse landentoernooi waarbij er in duo's gespeeld wordt, vindt plaats van 27 tot en met 30 juni in Frankfurt. Nederland behoort bij dit toernooi standaard tot de topfavorieten.

Michael van Gerwen slaagt er niet in titel te prolongeren in Polen

15 June 2024

Het is Michael van Gerwen niet gelukt om de Poland Darts Masters voor een tweede keer op rij op zijn naam te schrijven. In de halve finales van het World Series-toernooi in Gliwice ging hij onderuit tegen Rob Cross, nadat hij nog een uitstekende indruk had achtergelaten in zijn kwartfinale.

Scroll to top