Van Gerwen boekt overtuigende zege op World Matchplay

Michael van Gerwen heeft zich na een heerlijke wedstrijd tegen Luke Littler geplaatst voor de tweede ronde op de World Matchplay. In dé kraker van de openingsronde van het toernooi in Blackpool trok hij met 10-6 aan het langste eind.

Na het winnen van de eerste leg kwam Van Gerwen nog wel op een 1-2 achterstand tegen Littler, maar die achterstand maakte 'Mighty Mike' goed met een 11-darter en een 15-darter.

Van Gerwen liep na de pauze vervolgens uit naar een 5-2 voorsprong. Littler verkleinde de achterstand vervolgens tot 5-4, maar verzuimde 5-5 te maken in de tiende leg. Van Gerwen strafte de drie missers van Littler af met een 60 finish en kwam daardoor op een 6-4 voorsprong.

In de derde sessie gaf Van Gerwen zijn 17-jarige opponent geen kans meer om in de wedstrijd te komen. Met onder meer een 12-darter en een schitterende 146 finish zette Van Gerwen een 10-6 eindstand op het scorebord.

Op woensdagavond speelt Van Gerwen in de tweede ronde van de World Matchplay tegen Joe Cullen. De andere deelnemende Dart Kings in de Winter Gardens wisten niet voorbij de eerste ronde te komen.

Raymond van Barneveld ging in de eerste ronde met 10-7 onderuit tegen Jonny Clayton, terwijl Danny Noppert met 10-5 zijn meerdere moest erkennen in James Wade. Gian van Veen bood oud-wereldkampioen Rob Cross uitstekend partij, maar verloor na zes gemiste matchdarts met 13-12 van Cross.


Vier Dart Kings niet voorbij eerste ronde op World Grand Prix

08 October 2024

De World Grand Prix is snel afgelopen voor de vier Dart Kings die zich hadden geplaatst voor het unieke dubbel-in dubbel-uit toernooi. Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Danny Noppert en Gian van Veen verloren allemaal in de eerste ronde.

Van Gerwen maakt bij Players Championship 21 een einde aan titeldroogte

18 September 2024

Michael van Gerwen heeft het 21ste Players Championship-toernooi van het seizoen op zijn naam geschreven. Het is voor 'Mighty Mike' zijn eerste rankingtitel van 2024 en zelfs zijn eerste Pro Tour-titel sinds mei 2023. Deze titel levert hem bovendien 15.000 pond op voor de wereldranglijst.

Scroll to top