Van Gerwen blijft zonder setverlies op WK Darts en schaart zich bij laatste acht

Het is Michael van Gerwen voor de eerste keer in zijn carrière gelukt om zich zonder setverlies te plaatsen voor de kwartfinales op het WK Darts. In de vierde ronde werd outsider Stephen Bunting met 4-0 in sets van het podium geblazen.

Er werd op een flinke clash gerekend tussen Van Gerwen en Bunting, maar in feite was er geen moment sprake van enige spanning. Daar speelde 'Mighty Mike' simpelweg te goed voor, en wist Bunting zijn niveau van diens eerste twee wedstrijden niet te benaderen.

Van Gerwen hield keurig zijn eigen legs in de eerste set en trok die set via een 15-darter naar zich toe. Bunting kwam daarna 1-2 voor de in de tweede set, maar Van Gerwen forceerde een vijfde leg met een 60 finish. 'Mighty Mike' bleek vervolgens de betere in de vijfde leg, want met een 14-darter gooide hij zich naar een 2-0 voorsprong in sets.

Met een 12-darter wist Van Gerwen daarna een break voorsprong te pakken in de derde set. Via een 16-darter ging deze set vervolgens met 3-1 naar de 34-jarige Vlijmenaar. Ook in de vierde set kwam Van Gerwen niet in de problemen, waardoor er uiteindelijk een 4-0 eindstand op het scorebord stond.

Op 1 januari 2024 mag Van Gerwen terugkeren op het podium in Alexandra Palace. Dan speelt hij in de kwartfinale tegen Scott Williams. Laatstgenoemde was eerder in het toernooi verantwoordelijk voor de uitschakeling van Danny Noppert.


Team TOTO Dart Kings genomineerd voor SponsorRing

19 March 2024

De Stichting SponsorRingen heeft het dartteam TOTO Dart Kings opgenomen in de shortlist van deze prijs in de categorie sport. Op woensdag 5 juni wordt duidelijk of het team ook daadwerkelijk in de prijzen valt.

Scroll to top