Van Duijvenbode verzuimt het af te maken tegen De Zwaan in Trier

De tweede ronde is het eindstation geworden voor Dirk van Duijvenbode op de European Darts Matchplay. 'Aubergenius' verloor zaterdagavond met 6-5 van Jeffrey de Zwaan.

Van Duijvenbode verzuimt het af te maken tegen De Zwaan in Trier

Van Duijvenbode startte prima aan het duel door De Zwaan gelijk te breaken met een 62 finish en zijn eigen leg te houden met een 14-darter. De Zwaan brak echter terug in de vierde leg met een 72 finish.

De drie daaropvolgende legs gingen vervolgens ook 'tegen de darts in', waardoor Van Duijvenbode na zeven legs op een 4-3 voorsprong stond. De Westlander kwam daarna op één leg van de overwinning door 53 uit te gooien in leg acht.

In de negende leg kreeg Van Duijvenbode de kans om het af te maken, maar zijn matchdart op dubbel 18 ging mis. De Zwaan gooide vervolgens 70 uit en maakte daarna met een 16-darter gelijk. De Zwaan had vervolgens het voordeel dat hij de laatste leg mocht beginnen en benutte dit voordeel met een 13-darter.


Team TOTO Dart Kings genomineerd voor SponsorRing

19 March 2024

De Stichting SponsorRingen heeft het dartteam TOTO Dart Kings opgenomen in de shortlist van deze prijs in de categorie sport. Op woensdag 5 juni wordt duidelijk of het team ook daadwerkelijk in de prijzen valt.

Scroll to top