Van Duijvenbode verovert vierde PDC-titel bij Players Championship 4

Dirk van Duijvenbode heeft zondag Players Championship 4 op zijn naam geschreven. Het is voor 'Aubergenius' zijn vierde PDC-rankingtitel. Na een dagje hard bikkelen was hij met 8-2 te sterk voor Ryan Searle in de finale.

Het was hard bikkelen voor Van Duijvenbode tijdens dit toernooi. De Westlander won tot aan de finale geen enkele partij met meer dan drie legs verschil. Met overwinningen op Mervyn King (6-4), Geert Nentjes (6-5) en Callan Rydz (6-4) moest hij al de nodige legs spelen om zich te plaatsen voor de laatste zestien.

In die ronde speelde Van Duijvenbode zijn beste partij. De voormalig World Grand Prix-finalist versloeg Jonny Clayton met 6-3 dankzij een gemiddelde van 108. Daarna rekende hij ook af met Stephen Bunting (6-5) en Joe Cullen (7-6). Die laatste miste overigens wel drie matchdarts om Van Duijvenbode in de halve finales uit te schakelen.

In de finale tegen Ryan Searle ging de eerste leg nog met een 23-darter naar de Engelsman, maar daarna nam Van Duijvenbode het initiatief in handen met een 12-darter en een 10-darter. Searle gooide een 12-darter terug voor 2-2, maar kwam er daarna even niet meer aan te pas. Met drie 15-darters op rij sloeg de Nederlander een gaatje naar 5-2.

Searle liet daarna meerdere kansen onbenut om 5-3 te maken, waarna Van Duijvenbode de dubbel 4 vond voor 6-2. De 30-jarige darter stond ook daarna geen leg meer af en zegevierde met 8-2.


Van Barneveld zeker van deelname aan World Grand Prix

22 September 2023

Raymond van Barneveld heeft zich als vierde speler van de #TOTODartKings geplaatst voor de World Grand Prix. Ook Michael van Gerwen, Dirk van Duijvenbode en Danny Noppert doen mee aan dit toernooi van 2 tot en met 10 oktober.

Scroll to top